Návrat Xaviho Hernándeza do Barcelony potešil fanúšikov, ale zdá sa, že aj samotných hráčov FC Barcelona. Nový tréner Blaugranas si začína robiť všetko po svojom a hráčom to neprekáža. Práve naopak.

Oscar Mingueza, Nico González aj Éric García v nedávnych rozhovoroch chválili nového trénera, pričom zdôraznili, že im veľmi pomáha a jasne komunikuje, čo od nich očakáva. Sústredia sa na to, čo môžu zlepšiť a zároveň zachovať štýl Barcelony. Spomínaní hráči ubezpečili, že idea Xaviho je jasná a že nemajú nič proti tomu, že sa v šatni opäť zaviedla disciplína, ktorá v posledných rokoch v prvom tíme chýbala.

Xavi sa v Barcelone obklopil ľuďmi, ktorým dôveruje a postupne zavádza zmeny v rôznych oblastiach klubu. Teraz sa venuje predovšetkým zdravotníckej službe, ale katalánsky denník Sport tvrdí, že zmeny sa nevyhnú ani oblasti metodológie, športového riaditeľstva či skautov v akadémii. Nesústredí sa v každom prípade len na prvý tím. V otázke zranení Xavi už skôr rozhodol o tom, že je zbytočné priveľmi riskovať a je potrebné vyhnúť sa obnove zranení. Nový šéf fyzioterapeutov Carles Naval chce v súvislosti s tým obmedziť rozhodovanie hráčov.

Dobrý príkladom v tomto smere je Pedri, ktorému sa v dvoch prípadoch obnovilo svalové zranenie. Madridský denník AS informuje, že záložník sa vrátil do hry priveľmi skoro a teraz sa to určite nestane. Jeho účasť v zápase proti Espanyolu je vylúčená a otázny je aj zápas proti Benfike. Denník informuje, že Španiel potrebuje približne desať tréningov s mužstvom, aby dostal zelenú od lekárov. V ešte horšej situácii je Ansu Fati a Ousmane Dembélé, ktorí sa stále nevrátili k tréningu s mužstvom. Francúz má k návratu do zápasového kolotoča bližšie a očakáva sa, že zelenú by mohol dostať na zápas proti Villarrealu alebo Betisu. Nedávno prijatou kľúčovou zmenou je to, že hráči už nebudú mať posledné slovo pri návrate zo zranenia. Budú môcť vyjadriť svoj názor, ale nebude dôležitejší ako názor lekárov a trénerov v momente prijatie konečného rozhodnutia.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-11-19 17:54:34
To doteraz mali hráči väčšie slovo ako lekári? ??Tam to bol iný cirkus ?‍♂️
2021-11-19 18:27:47
Pedri je opäť zranený na mesiac, tak čo ste zase zrobili zle? Kedy bude konca tých nekonečných zranení. Už tak či tak máme slabý tím a keď do toho prišli zranenia dôležitých hráčov, tak sme slabší a slabší. Už nech sú zdravý aspoň mladý a hrajú a naplňujú potenciál a neskončia ako Dembele, ktorý sa nevie posunúť v pred v kariére kvôli opakujúcim sa zraneniam.