Tréner FC Barcelona Xavi Hernández komentoval víťazstvo nad Espanyolom na pozápasovej tlačovej konferencii.

Dojmy

"Trpeli sme, to je zrejmé. Je ešte priskoro, trénovali sme len málo. Som spokojný s prístupom a výsledkom, ale veľa sme trpeli. Teraz nie je ľahké poraziť kohokoľvek, ale musíme sa zlepšiť. Ešte budeme hrať lepšie. Ide o tri dôležité body."

Hra

"Miestami som videl dobrú Barcelonu. Dominovali sme po 70-75% zápasu, potom to bolo horšie. Myslím si, že sme nepochopili, kedy v správnom momente útočiť do voľného priestoru. Bol to vhodný deň na to, aby mohli hrať krídelníci a ťahať hru centrálnymi záložníkmi z druhej línie. Páčila sa mi naša obrana, taktický poriadok. Dobre sme otvárali krídla, aj keď nemáme typických krídelníkov. Stavili sme na mladých hráčov a myslím si, že táto dvojica si poradila dobre. Musíme zlepšiť koncovku, mať loptu a pokojne ju rozohrávať."

Mladíci

"Chcel som, aby krídelníci hrali otvorene a chodili do súbojov jeden na jedného. Nie je to jednoduché, ale poradili si dobre. Nie je jednoduché útočiť na líniu zloženú z piatich obrancov. Musíme byť nebezpeční po krídlach, nielen stredom."

Pokutový kop

"Naživo by som odpískal pokutový kop, aj iní mi povedali, že to bola penalta. Nevidel som však opakované zábery, aby som to mohol posúdiť lepšie."

Pokles formy v druhom polčase

"Nie je to problém kondičky, ale interpretácie hry. Musíme mať loptu na polovici súpera a ukázať osobnosť. Nemyslím si, že náš problém bol fyzický."

Výhra

"Samozrejme, že je dôležitá. Budujeme projekt a tri body nám dodajú veľa radosti. Darilo sa nám vyše 70 minút. Espanyol musel urobiť krok vpred, aby vyrovnal a vtedy sme mali hrať na jeho polovici."

Problémy v obrane

"Súpera sme dobre naháňali, často sme získavali loptu. To je kľúčové, musíme pracovať na pokrývaní. Súper sa mohol otáčať a tak by to nemalo byť. Je to otázka koncentrácie a skôr zásluha Espanyolu, než naša vina."

Agüero

"Nedávno som s ním hovoril a neviem nič o ukončení jeho kariéry. Informácie, ktoré sa objavili v tlači, sú nepravdivé."

Tri zranenia

"Nico si vyvrtol členok, nezdá sa to byť vážne. Busquets má problémy s lýtkom a tiež to nie je také vážne. Mingueza mal v koncovke len kŕč. Všetky tieto zranenia sú dôsledkom obrovského úsilia mužstva."

Riešenie problémov bez prestupov

"Hráči, ktorých máme, sa musia zlepšiť, musia nám dať viac. Najmä záložníci musia nabiehať do pokutového územia."

Trpenie

"Viac som si užíval hru, keď som bol na ihrisku. Dnes som v koncovke trpel, tak ako všetci. Vyhrávať nie je jednoduché, všetci súperi sú zorganizovaní a dobre pracujú takticky. Futbal sa v posledných rokoch zmenil."

Boj o titul

"Sme ďaleko, ale zostáva veľa kôl. Prečo nie? Máme skúsenosti z posledných rokov, kde sme dokázali stiahnuť veľa bodov. Vďaka prístupu, úsiliu a obetavosti pôjde Barcelona hore. Som optimista, ale uvidíme. Môžeme ašpirovať na všetky trofeje. Sme Barcelona a musíme veriť."

Benfika

"Som pokojnejší, ale v utorok nás čaká ďalší boj. Musíme nabrať sily, bude to ďalšie finále. Hráme doma a z pohľadu hodnôt nemôžeme zlyhať. Futbalovo sa musíme zlepšiť."

Držanie lopty 65%

"Dobrý výsledok je medzi 60 a 80%. Podstatnejšie je však to, aby držanie lopty slúžilo na to, aby sme si počas zápasu niečo vytvorili a boli lepší ako súper. Vďaka tomu sa dá v útoku urobiť veľa. Musíme byť odvážnejší, v útoku viac riskovať, ale je to otázka sebadôvery a času."

Náhradníci

"Musím dať dokopy káder, je to najhoršie obdobie. Je mi ľúto tých, ktorí zasadli na lavičku. Väčšina resp. takmer všetci dostanú šancu a budú hrať."

Abde a Gavi

"Abde bol v druhom polčase výborný. Je odvážny, Má veľký talent, tak ako Ilias. Gavi je veľmi dobrý, ale všetci sú takí. Nico, Pedri, veteráni..."

zdroj: BarçaTV marca.com as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2021-11-21 01:31:01
V podstatě nesouhlasím jenom s tím, že ke konci nebyl problém s fyzičkou…jinak zlepšení určitě bylo ale chce to ještě hodně času
2021-11-21 02:37:54
Xavi nie je trener. Nerozumie futbalu a nevie citat. Zlepsenie ziadne. Nevie poskladat zostavu a nedal Puiga do zakladu. Vyhra po penalte co ani nemala platit. Hra pozeratelna akurat tak prvych 20 minut. Vsetci bezhlavo pobehuju ako kurence a niektori to nazyvaju intenzita ???