Jorge Jesus sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom Ligy Majstrov proti Barcelone, na ktorej pochválil svojho súpera a priznal, že dnešný zápas je pre obe mužstvá ako finále.

Barcelona

"Napriek zmene trénera nečakám, že súper bude hrať v inom rozostavení. Hráčov školia v La Masii, takže je jasné, ako hrajú. Ako Koeman, tak aj Xavi využívajú systém 4-3-3 a každý tréner si vyberá svojich hráčov. Po príchode Xaviho je dobrá atmosféra, vďaka čomu si mužstvo viac verí. Barcelona je bez ohľadu na trénera skvelé mužstvo, má hráčov, ktorí vedia urobiť rozdiel. K tomu hrá doma, čo nám komplikuje veci. 70-80 tisíc fanúšikov pracuje v jej prospech, ale Benfika má skvelých hráčov, ktorí radi hrajú na peknom štadióne pred mnohými fanúšikmi."

Prehra

"Radšej myslím na víťazstvo, ale otázky sa vždy točia okolo negatívnych vecí. Dôležité je, že 90% ľudí počas žrebu hovorilo, že postúpi Bayern a Barcelona a dva zápasy pred koncom máme stále šancu. Pre obe mužstvá ide o finále. Tento zápas nebude mať vplyv na môj kontrakt."

Riziko

"Ak remizujeme 0:0, môže to pre nás byť výhoda v očakávaní na zápas Bayernu s Barcelonou. Tento výsledok by bol horší pre Barcelonu. Súper má často loptu, ich tréner na to stavia. Doma sme vyhrali 3:0, len málo mužstvám sa to podarí. Ak prehráme, je koniec, ale ak remizujeme, všetko bude závisieť od Bayernu."

Kandidát na titul

"Nehráme len tak s hocikým, je to kandidát na titul bez ohľadu na to, čo sa hovorí. Po odchode Messiho je normálne, že Barcelona už nie je taká silná, ale naďalej má schopnosti."

Presing

"Bude to náročnejšie ako u nás, ale naša idea je rovnaká. Kvalita Barcelony by mohla rozhodiť náš presing."

Taktika

"Prednosti hráčov môžu zmeniť rozostavenie."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-11-23 10:04:15
Riki pik nám vystrieľa titul
2021-11-23 10:07:55
Snáď ma namysli max. Superpohár alebo CdR, alebo nebodaj hovorí o titule v Gamperi o rok ?