FC Barcelona vydolovala z dnešného súboja proti Benfike len jeden bod za bezgólovú remízu, čo však môže byť v otázke postupu do osemfinále Ligy Majstrov málo. Blaugranas v každom prípade predvedenou hrou nesklamali.

Najlepšie: Hra na úrovni Ligy Majstrov

Xavi zmenil rozostavenie a nasadil trojicu stopérov, čo malo za následok plnú kontrolu v strede poľa. Nico, Gavi, Busquets a De Jong dobre spolupracovali a proti Benfike predviedli výborný výkon. Pochváliť je potrebné predovšetkým trojicu odchovancov, ktorí potiahli celé mužstvo. Xavi pracuje s tímom len dva týždne, ale viditeľné sú pozitívne zmeny v organizácii hry. Fanúšikovia Barcelony sa dnes nemajú za čo hanbiť - existujú dôvody, prečo veriť vo víťazstvo nad Bayernom v poslednom kole, aj keď domáci celok bude obrovským favoritom.

Najhoršie: Bez gólov

O slabom kádri Barcelony svedčí aj fakt, že dnešný zápas odohral len jeden jediný prirodzený útočník. Aby toho nebolo málo, Depay nie je typickým hrotovým útočníkom, ktorý vyhľadáva zakončenie z každej akcie. Demir a Gavi sú skôr záložníci, než krídelníci. Za takýchto okolností bolo potrebné rátať s tým, že do ofenzívnych akcií sa bude zapájať celé mužstvo a tak sa aj stalo. Loptu do siete dopravil Araujo, ale gól bol správne anulovaný kvôli postaveniu mimo hru. Šance mali aj Alba a Piqué, Demira od gólu delili centimetre a Frenkie de Jong mal skórovať po prihrávke od Dembélého. Bohužiaľ, chýbala presnejšia muška a úprimne - pri zložení tohto kádra sa to dalo očakávať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2021-11-24 00:09:45
Škoda že aspoň Abde nemohol hrať, podľa mňa by zahral lepšie ako Demir...
2021-11-24 00:25:35
Pozitívom je, že herný prejav sa výrazne zlepšil a progres pod Xavim bude (je) viditeľný onedlho (už). Po strate lopty ju chceme čím skôr získať späť a dominovať na lopte. Dembele, to oživil. Bohužiaľ, sme dobrí po šestnástku, avšak vo vnútri nej sme bezradní. Mrzí ma, že to nie je za 3 body ale myslím si, že hra potešila oko diváka a radosť sledovať Arauja, Gaviho, Nica v dnešnom zápase. Ter-Stegen v prvom polčase nás zachránil.