Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po zápase s Benfikou priznal, že je sklamaný z výsledku, ale veľmi ho potešil štýl hry a prístup tímu. Katalánec ubezpečil, že Barcelona pôjde do Mníchova po víťazstvo.

Pocity po zápase

"Boli sme oveľa lepší ako Benfika, ale chýbal nám gól. Ak by sme strelili gól, hovorili by sme o vynikajúcom zápase, ale vybojovali sme len jeden bod, s ktorým nie sme spokojní. Bol to výborný zápas. Znepokojuje ma len výsledok. Tento zápas sme mohli vyhrať. Nie som nahnevaný, ale je to veľká škoda, pretože sme stratili šancu. Ak budeme hrať takýmto spôsobom, môžeme vyhrávať."

Zápas proti Bayernu

"Zostáva nám ešte jedno kolo a do Mníchova si pôjdeme po víťazstvo. Vtedy budeme ešte po ďalších dvoch spoločných týždňoch. Sme Barcelona, takže chceme vyhrať nad Bayernom. Sme závislí sami od seba. K tomuto zápasu musíme pristúpiť rovnako jednotní a s rovnakou zodpovednosťou. Z hľadiska hry a prístupu som s dnešným zápasom veľmi spokojný."

Zmena herného štýlu

"Myslím si, že je to Barcelona, akú očakávame. Hráči si prisvojujú ideu. Samozrejme, že pri tom musíme byť aj efektívni. V dvoch zápasoch sme strelili jeden gól z penalty. Ak by sme strelili gól, bolo by to výborné."

Ousmane Dembélé

"Zmenil dynamiku zápasu a vytváral príležitosti. Je veľká škoda, že jedna z jeho akcií sa neskončila gólom. Je to hráč, ktorý robí rozdiel. Hovoril som s ním a viem, že je tu veľmi šťastný. Dnes sme zariskovali, pretože nebol pripravený na 100%. Existovalo riziko obnovenia zranenia. Je potrebné sa s ním rozprávať a postarať sa o to, aby sa cítil komfortne. Uvidíme, či predĺži zmluvu. Pre mňa je kľúčovým hráčom. Keď je na ihrisku, deje sa toho veľa."

Hra v obrane

"Moji hráči si dnes užívali hru v obrane. Bolo by geniálne, ak by Araujo strelil gól. Keď tvrdo pracujete, bránite vysoko, získavate lopty a držíte sa na lopte, môžete si užívať hru. Tento zápas sme mali v hrsti, aby víťazstvo nám uniklo."

Zranenia

"Dnes sme v druhom polčase nezaznamenali žiadne zdravotné problémy. Tvrdo sme pracovali až do 95. minúty."

Memphis Depay

"V šestnástke by ste nemali priveľa premýšľať. Toto je profesionálny futbal. Musíte sa snažiť robiť viac vecí. Je potrebné prihrať Memphisovi, ale v správnom momente. Dokáže sa veľmi dobre vymaniť spod krytia."

zdroj: sport.es marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-11-24 00:48:11
Snáď bude Ousmane vporiadku a v ďalšom zápase taktiež nastúpi z lavičky aby to bolo postupne hlavne to neunahlit
2021-11-24 06:53:50
Zo včerajšieho zápasu s hrou čo sme hrali som bol spokojný a som hrdý na hráčov Barcy že bojovali do konca po príchode Xaviho vydno že hráčom sa dvyhlo sebavedomie napádali súpera jedine čo nám chýbalo gól čo sa nám nepodarilo dať jedyne Depay ma sklamal po príchode Dembeleho sa hra zrýchlila súper nestíhal jeho rýchlosť jedine čoho sa obávam nech mu zdravie vydrží hlavne sa nezraní Visca el Barca!