Riaditeľ Barcelony pre futbal Mateu Alemany v rozhovore pre BarçaTV zhodnotil výkon Blaugranas v zápase proti Benfike a priznal, že Katalánci budú v Lige Majstrov bojovať až do konca.

Ako hodnotíš tento zápas?

"Chcem poďakovať hráčom a trénerskému štábu a tiež fanúšikom, ktorí prišli na štadión v takýto deň. Mužstvo chcelo útočiť presingom, bolo agresívne a spojené s publikom. Urobili sme všetko, čo bolo potrebné, aby sme vyhrali. Bohužiaľ chýbala efektivita pri finálnej prihrávke a v zakončení. Fanúšikovia videli tento prístup, videli, že sme na dobrej ceste, stále sme závislí sami od seba, hoci sme dnes museli vyhrať a riskovať, aby sme to dosiahli. Zápas v Mníchove bude ťažký, ale je potrebné ho odohrať s rovnakým tímových duchom a túžbou po víťazstve, akú sme videli dnes. Veríme v to, že postúpime."

Vzbudzuje lepšia hra pred zápasom proti Bayernu optimizmus?

"Aj to, že získame hráčov, ktorí nám veľmi pomôžu, ako teraz Dembélé. Tešíme sa na Ansu a na iných hráčov, ktorí sa musia zotaviť. Dúfame, že sa vrátia čo najrýchlejšie a zostava, ktorú má tréner v hlave, naberie reálne kontúry. V prvom rade musíme každý deň pracovať. Máme množstvo zranených hráčov a napriek tomu dokážeme prežiť. Na tému zdravotného stavu hráčov diskutujeme s lekármi takmer dennodenne."

Povedal si, že Barcelone chýbali góly.

"Pozitívnou správou je to, že v druhom zápase v rade sme si udržali čisté konto, ale je pravda, že nám chýbala efektivita, aby sme strelili gól. Nepodarilo sa nám ho streliť, aj keď sme si vytvárali šance a boli sme blízko. Zlepšíme to."

Dembélé spôsobil na Camp Nou revolúciu

"Ako som už povedal, veľmi nám pomohol, je to pre nás veľmi dôležitý hráč, dokáže urobiť rozdiel. V Xaviho systéme je veľmi dôležité rozťahovať hru a zabezpečiť hĺbku. Samozrejme, že je hráčom, ktorý má pre našu hru veľký význam."

Dá sa povedať, že svoju šancu využil aj Demir?

"Áno, hral veľmi dobre, mal skvelé akcie. Nemôžeme čakať, že všetci 18-roční hráči budú hrať v zápasoch Ligy Majstrov na najvyššej úrovni. Sme v určitom procese a treba pochopiť, že potrebuje čas, aby ukázal svoju kvalitu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-11-24 11:39:31
Není problém v přístupu nebo v tom,že by jsme nemohli hrát stejně intenzivně jako proti Benfice,ale reálně jsme jí nedali ve 2 zápasech ani gol.Bayern jim nasázel 9 fíků a čau.
V této situaci nevidím nic v čem by jsme jim mohli zavařit v defenzívě a už vůbec nevidím jak budeme bránit ten jejich útok.Na Bayernu jsme snad nevyhráli 20let a to ani s nejlepší formou i týmem.
2021-11-25 02:15:06
Barcelonu miluju dlouho, ale jsem realista dostanem strašně na Bayernu :) Momentálně prostě na to nemáme. Chce to ještě takový 2 roky než budem zase konkurence schopný. Bayern je momentálně monstrum jako Barca v době svojí slávy