Bývalý hráč Realu Madrid a Barcelony Luis Figo vyjadril svoj názor na aktuálnu situáciu v Barcelone a okrem toho uviedol, že rozhodcovia by mali viac chrániť elitných hráčov.  

Portugalčan v súčasnosti pracuje pre UEFA, takže futbalové dianie sleduje naďalej veľmi pozorne. Figo si myslí, že si všimol lepšiu hru v podaní Barcelony pod vedením Xaviho, ale je ešte priveľmi skoro na nejaké závery: "V hre Barcelony došlo k zlepšeniu, ale futbal je niečo viac," povedal Figo. "Xaviho príchod priniesol množstvo nadšenia a uvidíme, ako ďaleko Barcelonu dokáže potiahnuť," povedal.

Figo je okrem toho názoru, že rozhodcovia by mali futbalistov viac chrániť: "Musíme chrániť futbal, nie je to len o Viniciusovi a Neymarovi. Existujú hráči, ktorí majú schopnosti, aby urobili rozdiel, porážali súperov v súbojoch jeden na jedného, ale na to sú tu rozhodcovia. Ak majú obrancovia zámer ich zraniť, sú tam rozhodcovia a vedia, čo majú robiť," vyhlásil.

Jedným z hráčov, ktorý dokáže robiť rozdiel, je Cristiano Ronaldo, ktorý má veľký vplyv na výkony Manchestru United. Figo v každom prípade nechápe kritiku, ktorá sa na jeho krajana valí: "Je to nonsens, je najlepší. Futbal je o výsledkoch a Manchester United nedosahuje také výsledky, aké sa od neho čakajú. Ronaldo patrí medzi najlepších hráčov v tíme, takže nerozumiem tejto kritike," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-11-25 18:02:23
nemali by chranit hracov len proti zraneniam, ale aj proti faulom. co z toho, ze sikovny hrac spravi niekoho jeden na jedneho, ked obranca ho zabrdzi tym, ze ho potiahne zo zadu, obrana sa stiahne a rozhodca neda ani zltu a to sa opakuje 5x za zapas. a polminutove zahravanie autov, alebo rozohravanie brankara je taktisto hroza pre futbal aj pre fanusikov.
2021-11-25 18:20:00
Chtělo to žaludek, aby šel z pozice kapitána Barcy do Realu. Na druhou stranu L. Enrique šel z druhé strany a taky pak už zůstal Culé, tak se asi není co divit.