Katalánci včera na Estadio de la Ceramica zaznamenali prvé ligové víťazstvo na výjazde z tejto sezóne, keď porazili Villarreal 1:3. Výsledok v každom prípade neodzrkadľuje priebeh zápasu. Niektorí hráči zahrali dobre, niektorí však opäť sklamali. Známky sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Villarreal nedal Ter Stegenovi zabrať, aj keď jeho ofenzívne ťaženie vyzeralo nebezpečne. Nemecký brankár zaznamenal počas zápasu len jeden zákrok. Jeho dlhý nákop rezultoval v dôležitý gól Depaya.

Éric García - 5

Xavi ho na Villarreal poslal na pravý kraj obrany a Španiel mal s týmto obrovský problém. Tréner Barcelony chcel, aby García hral osobku na Gomeza všade, kam sa tento hráč pohol, ale išlo o otázne rozhodnutie trénera, keďže García potom nechával priestor na svojej strane.

Ronald Araujo - 7,4

Uruguajčan odohral veľmi dobrý zápas, v obrane bol ako skala. Araujo dobre čítal hru a veľmi často bol na správnom mieste, aby hasil nebezpečenstvo. V súbojoch bol silný a agresívny. Jeho reputácia naďalej rastie.

Gerard Piqué - 6

Veterán zaznamenal veľmi dôležitý blok pri zakončení Pina, ktorý mohol streliť gól. V každom prípade zahral zle v akcii, po ktorej Villarreal vyrovnal. Vystúpil z priestoru, hráča neubránil, za to otvoril priestor, kam si mohol nabehnúť Chukwueze.

Jordi Alba - 6,3

Ľavý bek to mal na El Madrigal veľmi ťažké, pretože sa často naháňal s rovnako rýchlym Yeremim Pinom. To ovplyvnilo jeho hru v ofenzíve, hoci sa mu podarilo poslať nebezpečný center, ktorý viedol k úvodnému gólu. V druhom polčase musel striedať kvôli svalovým problémom.

Frenkie de Jong - 7,7

Holanďan podal veľmi dobrý výkon a naďalej môže byť pre tím veľmi užitočný. Bol najlepším hráčom Barcelony na ihrisku, neustále sa snažil otvárať priestor pre svojich spoluhráčov prostredníctvom umných prihrávok. Jednu z nich mal Depay určite pretaviť v gól. Skóre stretnutia nakoniec otvoril sám. Okrem toho zaznamenal tri kľúčové prihrávky.

Sergio Busquets - 6,7

Hneď v úvode ho brutálne fauloval Dani Parejo a hráč Villarrealu mal byť vylúčený. Prekvapivo nebol. Busquets však hral ďalej a v strede poľa predviedol istý výkon. Veterán sa ako zvyčajne postaral o cirkuláciu lopty v strede poľa.

Nico González - 6,5

Mladík hral energicky a intenzívne, snažil sa potiahnuť loptu do nebezpečných priestorov a pritom ju nestratiť. V každom prípade sa mu však tentokrát nepodarilo vytvoriť nič, čo by stálo za zmienku.

Ez Abde - 7

Krídelník bol nebezpečný zakaždým, keď dostal loptu. Jeho vplyv na hru bol však neutralizovaný zvláštnou Xaviho taktikou, keď Abde nemohol opustiť priestor na pravom krídle. Bez ohľadu na to mal prsty v prvom góle Barcelony.

Memphis Depay - 6,9

Holanďan nepochopiteľne nepremenil dvojicu dobrých šancí. Mal však podiel na góle De Jonga a následne strelil víťazný gól zápasu. Ale vo všeobecnosti podal taký nemastný-neslaný výkon. Najmä kvôli tomu, že nedokáže premieňať vyložené šance.

Gavi - 6,8

Zápas začal výborne, nemal ďaleko ku gólu, keď jeho pokus skončil na konštrukcii brány. Jeho hre nechýbala kvalita, ale v tomto zápase nemal na dianie priveľký vplyv. Potrebuje si vycibriť finálnu prihrávku, no vzhľadom na to, že nehral na svojej primárnej pozícii, podal dobrý výkon.

Náhradníci

66' Dembélé - 6

Francúz nahradil Abdeho v 66. minúte. Väčšinu času na ihrisku však strávil bránením a v pohľadu ofenzívy tak nemohol urobiť veľa.

71' Mingueza - 5,5

Vystriedal zraneného Albu a zahral veľmi zle. Nevedel si poradiť s Chukwuezem a po jeho chybe padol aj gól Villarrealu.

80' Coutinho - 7,1

Brazílčan sa dostal na trávnik na posledných desať minút namiesto Nica a hral lepšie ako v posledných zápasoch. Takmer vytvoril šancu predtým ako vybojoval penaltu, ktorú neskôr aj premenil. Snáď mu tento gól zdvihne sebavedomie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

6 komentáre
2021-11-28 09:43:29
Realne ma Coutinho vacsie hodnotenie ako Abde.....
:D
2021-11-28 09:58:27
De Jong včera zahral uplne super. Toto je jasný odkaz pre tých ktorý ho predavaju či vymienajú za Torresa.

Verím že De Jong bude klučový hráč našej zalohy