Nervózna atmosféra zápasu medzi Villarrealom a Barcelonou nezostala len na ihrisku. Španielske médiá informujú, že konflikt vypukol aj medzi zástupcami oboch klubov po skončení samotného stretnutia.

Dôvodom napätia bol slabý výkon hlavného rozhodcu Césara Soto Grada, ktorý mal podľa názoru Villarrealu odpískať pokutový kop po ruke Gerarda Piquého v šestnástke Barcelony. Už v priebehu zápasu si obe strany začali vyčítať nejednu vec. Katalánsky denník Sport informuje, že po skončení zápasu sa jeden z členov trénerského štábu Villarrealu obrátil na Xaviho s kritikou na rozhodcu, ale Xavi si ho vypočul a následne začal brániť záujmy katalánskeho klubu, keď pripomenul faul Daniho Pareja na Busquetsa hneď na začiatku zápasu. Hráč Villarrealu mal byť po tomto zákroku vylúčený.

Xavi po zápase na tlačovej konferencii bagatelizoval tento konflikt a uviedol, že ide o typické zápasové emócie a že si nakoniec všetci podali ruky. Unai Emery vyjadril uznanie trénerovi Barcelony a priznal, že diskutovali len o akciách zo zápasu. Novinár Radia Marca a COPE Emilio Pérez de Rozas v každom prípade uviedol, že tréner Villarrelu povedal Xavimu: "Ako vždy vám to dajú," čím narážal na pomoc Barcelone zo strany rozhodcov.

Konflikt v každom prípade pokračoval na v tuneli na ceste do šatní. Sport píše, že nedošlo k eskalácii potýčky, ale Ricardo Roseta z Movistar+ tvrdí, že predstaviteľov oboch klubov musela od seba oddeliť privolaná polícia. Na strane Barcelony bol najaktívnejší tréner brankárov José Ramon de la Fuente. V jeho prípade to však nie je prekvapivé, keďže kvôli svojim reakciám bol neraz vykázaný z lavičky. De la Fuente sa tentokrát pohádal s jedným z analytikov Villarrealu.

zdroj: marca.com sport.es
foto: sport.es | Valentí Enrich

Diskusia

6 komentáre
2021-11-28 10:08:17
Rozhodca včerajší zápas jednoducho nezvládol a svojimi chybnými rozhodnutiami poškodil obe strany. Tak ako mohol hneď na začiatku vylúčiť Pareja, tak mohol pre Villarreal
2021-11-28 10:08:24
Volajte Novotneho s Nerudom, hned zorganizuju zapas storocia pt.2 :)