Prezident FC Barcelona Joan Laporta bol dnes ráno hosťom relácie 'Els Matins' na TV3, v ktorom sa vyjadril k najhorúcejším témam týkajúcich sa klubu.

Messi

"Chcel by som poopraviť svoje slová. V jednom rozhlasovom programe sa ma spýtali, či by zostal, ak by hral zadarmo. Neviem, či by to bolo možné, ale myslím si, že áno. Povedal som teda, že by to tak mohlo byť. Nežiadal som ho o to, aby hral zadarmo a on má v tomto pravdu, je najlepším hráčom na svete. Vedeli sme, že dostal dobrú ponuku, takže by to bolo absurdné. Takýto návrh by musel prísť od neho, nie odo mňa. Nikdy som mu o hre zadarmo nepovedal, vznikla polemika, ktorá bola od začiatku falošná."

Ricard Pruna

"Jeho príchod je už teraz istý, nezaplatili sme žiadnu odstupnú klauzulu."

Ansu Fati

"Chce hrať proti Bayernu, ale rozhodnúť musia lekári. Povedali mi, že to bude ťažké."

Superliga

"Projekt naďalej existuje. UEFA nechce prestať organizovať Ligu Majstrov. Kluby chcú riadiť svoje súťaže, pretože my sme zodpovední za výplaty našich hráčov. Mnohé príjmy si môžeme spravovať sami bez toho, aby UEFA brala 25 %. Okrem toho existuje zákon o hospodárskej súťaži, UEFA ho nemôže porušovať. Veľké kluby dostali tento nápad, mužstvá z Anglicka odišli kvôli politickému tlaku. Teraz sa chcú vrátiť. Nám sa podarilo zabezpečiť, že to nebude uzatvorená súťaž. Sme schopní zorganizovať najatraktívnejšiu súťaž na svete."

Práva na názov Camp Nou

"Máme 5 ponúk, chceme zarobiť 30-40 miliónov eur za sezónu. Chceme z toho vyťažiť maximum, väčšinou ide o zmluvy na 5, 10 alebo 20 rokov. Rokujeme s cieľom dosiahnuť čo najkratšie obdobie, pretože je to podľa nás najlepšia možnosť."

Hlavný sponzor

"Rokujeme, aby sme túto tému uzatvorili koncom tohto alebo na začiatku budúceho roka, pretože NIKE potrebuje čas na produkciu dresov. Máme dobré vzťahy s Rakuten, ale iné firmy ponúkajú viac peňazí."

Dembélé

"Chceme, aby zostal a on to chce tiež. Máme veľmi dobré vzťahy, pre nás je to špičkový hráč. Takéto situácie si vyžadujú rokovania, agenti chcú pre hráča to najlepšie. Niekedy im dávame najavo, že najlepšie nie sú len peniaze. Som fanúšikom Dembélého, podľa mňa je lepší ako Mbappé."

Transfery

"Pokúsime sa posilniť počas zimy, ak o to tréner požiada. Urobil to, ale v súčasnosti nemáme priestor kvôli platovému stropu. Ak ho nezískame, tak nebudeme môcť nikoho podpísať. Nechajme riaditeľa pre futbal pracovať."

Ferran Torres

"Je to hráč ako mnohí ďalší, ktorých sleduje športové oddelenie. Uvidíme ako to pôjde."

Zlatá lopta

"S Messim som v Paríži nehovoril. Bol som hrdý a šťastný, keď dostal Zlatú loptu. Zaslúži si ju a z polovice ju získal za hru s Barcelonou. Klub musí mať dobré vzťahy s najlepším hráčom v histórii. Rešpektujem jeho pozíciu, Barcelona mu vždy podá ruku, je to jeho domov a on to vie. Povedal, že sa chce vrátiť. Chcel by som, aby sa stal napríklad športovým riaditeľom, čo sám povedal. Vždy je dobré, keď sa vracajú ľudia, ktorí urobili Barcelonu veľkou, ako Xavi či Guardiola."

Voľby

"Socios vedia, za čo hlasovali. Urobili sme všetko, čo bolo možné, aby Messi zostal. Už sme mali dohodu, ale nepodarilo sa to, pretože La Liga ju neodsúhlasila. Všetko sa zmenilo."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

22 komentáre
2021-12-03 13:41:57
jaaaj cize keby teraz prisla ponuka od PSG , ze v januari vymenia Mbappeho za Dembeleho tak by si si este doplatok pytal , pravda :D
2021-12-03 13:51:10
Lepší vtip som nečítal, v poslednej dobe ?