FC Barcelona zaznamenala prvú prehru pod Xaviho vedením, keď na Camp Nou nestačila na Real Betis. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Araujo a príchod Dembélého

Xavi sa od začiatku pôsobenia v Barcelone snaží opäť hrať po krídlach a organizovať hru v obrane aj v strede poľa. Proti skúseným súperom je badať ešte veľa chýb, ale je možné poukázať na hráčov, ktorým táto zmena prospela. Araujo hrá na takej úrovni, že bude ťažké vytlačiť ho zo základnej zostavy a jedinou otázkou je, kto bude druhým stopérom. Uruguajčan hrá isto, odvážne a takmer nerobí chyby. Dnes po jeho boku zahral dobre aj Lenglet. Oceniť je zároveň potrebné Dembélého, ktorý do zápasu naskočil v druhom dejstve a bol zodpovedný za väčšinu dobrých akcií mužstva. Vyslal niekoľko sľubných striel, Albovi poslal dokonalú prihrávku a takmer v každej akcii bol nebezpečný. Aj keď v súčasnosti je to skôr zbožné prianie, Fati s Dembélém na krídlach by mužstvu mohli dať veľmi veľa. Na ďalšie minúty sa môže spoľahnúť Abde, ktorého nevypočítateľná hra sa môže Xavimu hodiť.

Najhoršie: Katastrofa v zakončení. Opäť

Barcelona si aj dnes vytvorila niekoľko šancí a najlepšiu nepremenil Abde v druhom polčase. Ofenzívnemu ťaženiu Blaugranas chýbalo len zakončenie, či dobrá finálna prihrávka. Hra vyzerala slabo najmä po Gaviho odchode a pred príchodom Frenkieho de Jonga a Dembélého. Otrasný zápas odohral Depay, ktorý si nevedel poradiť ani v dobrých situáciách, spomaľoval akcie, pridlho držal loptu. Nedokázal sa dostať do streleckých príležitostí, čo je v prípade útočníka znepokojujúce. Ak k tomu pripočítame nedostatočnú podporu zo strany záložníkov, len ťažko môže odohrať dobrý zápas. Pred Xavim je ešte množstvo práce.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-12-04 19:04:11
Veru Depay by asi potreboval odpočinok. Vari najslabší hráč zápasu. A Lenglet nehral zle, ale pri góle robil iba štatútu.
2021-12-04 19:11:43
ten hra otrasne už dlhšie. Bude sa musieť čo najskôr spamätať lebo ak bude pokračovať v takýchto výkonoch skôr či neskôr Xavimu dôjde trpezlivosť a bude sedieť len na lavičke. Nato aké boli od neho očakávania zatiaľ je to totálny prepadák v jeho podaní...