Xavi Hernández na tlačovej konferencii po zápase proti Betisu vyhlásil, že Barcelona si nezaslúžila prehrať, ale inkasovala gól po vlastnej chybe.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Mužstvo dnes neodohralo najlepší zápas, nedokázalo nad súperom dominovať. Betis k tomu strelil gól z protiútoku. Aké boli dôvody?

"Je pravda, že sme mali problémy s rozostavením, v ktorom sme začali zápas. Dal som Busquetsovi inštrukcie, vďaka čomu naša hra začala vyzerať lepšie. V druhom polčase sme dominovali, ale taký gól by sme nemali inkasovať. Pracovali sme tvrdo, pripravovali sme sa na tento zápas sledujúc video analýzy hry Betisu. Urobili sme chybu a gól sme inkasovali v momente, kde sme hrali dobre. Dnes sme mali smolu. V poslednom zápase proti Villarrealu nám pomohlo šťastie, keď sme nehrali dobre, proti Betisu to bolo iné. Taký je futbal a musíme sa zlepšiť. Zápasy tohto typu treba vyhrávať."

[Marta Ramón, RAC1] Akým spôsobom je možné lepšie využiť Depaya, aby si vytváral viac gólových šancí?

"Memphis je veľmi aktívny, ale v útoku musí byť lepšie porozumenie medzi ním a ostatnými hráčmi. Útočníci by mali byť agresívnejší, tak ako to robia obrancovia. Musíme si hľadať viac príležitostí, strieľať, hrať jeden na jedného. Súper neodpúšťa. V druhom polčase sme hrali dobre, ale nedokázali sme streliť góly, čo Betis využil. Keď máme dobré momenty, musíme strieľať góly a rozhodnúť o výsledku."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslel si si, že prehra prípade tak skoro? Môžu byť fanúšikovia hrdí na svoje mužstvo aj napriek prehre?

"Ja si myslím, že áno a ty? Hrali sme proti ťažkému súperovi, ktorý vedel, akým spôsobom sa má brániť, vypojiť z hry Sergia Busquetsa. V útoku nám chýbalo trochu trpezlivosti. Ale po celý čas sme to skúšali, hľadali sme si príležitosti. Myslím si, že dnes sme si nezaslúžili prehrať, rovnako ako sme si nezaslúžili víťazný gól proti Villarrealu. Taký je futbal, okolnosti sa obrátili. Veľká škoda, pretože tento zápas bol veľmi dôležitý."

[Helena Condis, Cadena COPE] Môže mať táto prehra vplyv na morálku pred zápasom proti Bayernu?

"Pokúsim sa zabezpečiť, aby sa tak nestalo. Hráčom som povedal, že taký je futbal a som na nich hrdý kvôli ich prístupu a odvedenej práci. Tento zápas sme mali pod kontrolou, ale nedokázali sme streliť gól a prehrali sme po našej chybe. Je to sklamanie, pretože hru Betisu sme analyzovali do hĺbky."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Nasadil si dnes takúto zostavu s tým, že v stredu je zápas proti Bayernu?

"Niektorí hráči majú v nohách veľa minút, iní mali drobné zdravotné problémy. Náhradníci sú dostatočne dobrí, aby mohli nahradiť Frenkieho de Jonga či Gerarda Piquého. Nemyslel som na Bayern, len na aktuálnu situáciu."

[Josep Capel, Radio Nacional] Pracuješ so svojim mužstvo na tom, aby lepšie reagovalo po inkasovanom góle a mohlo zvrátiť osud zápasu?

"Áno, samozrejme, tento aspekt je veľmi dôležitý, ale zdá sa mi, že mužstvo je v dobrej psychickej forme. Je jasné, že dnes sme nahnevaní, pretože sme si zaslúžili viac, ale taký je futbal."

[Laura Bruges, TV3] Myslíš si, že Barcelona je schopná poraziť Bayern?

"Áno, nechybne tam ideme s cieľom získať tri body. Je to pre nás veľmi dôležité, pretože víťazstvo nám zabezpečí postup do ďalšej fázy a v inom prípade závisíme od Benfiky. Ideme na jeden z najťažších štadiónov na svete, ale chceme tam vyhrať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ako sa cíti Gavi po tom, čo musel opustiť ihrisko kvôli poraneniu hlavy?

"Nehovoril som s ním, pretože ho zrejme odviezli do nemocnice. Zdalo sa, že sa mu po tom údere trochu točila hlava. Uvidíme, ako bude jeho situácia vyzerať."

[El País] Čo si myslíš o Coutinhovi, môže po zápase v základe nabrať viac sebavedomia?

"Dnes začal dobre, bol aktívny. V druhom polčase sme však chceli hrať po oboch krídlach a on taký nie je. Aj napriek tomu si myslím, že sa ukázal v dobrom svetle."

[La Vanguardia] Dembélé bol dnes po príchode veľmi aktívny a jeho hra oživila aj fanúšikov. Čo si o ňom myslíš?

"Je to skvelý hráč, veľmi si verí. Musíme o neho dbať, pretože existovalo riziko obnovenia zranenia. Ale keď je zdravý, v útoku nám dáva veľmi veľa. Dnes nemal ďaleko k streleniu gólu. Bol to Dembélé, ktorého chceme vidieť."

Čo si myslíš o výkone Arauja a Lengleta v dnešnom zápase?

"Piqué mal po posledných zápasoch drobné zdravotné problémy a preto som stavil na túto dvojicu, ktorá zahrala dobre. Cítili sa dobre aj vtedy, keď sa Busquets stiahol dozadu. Ukázali sa aj v útoku a to od stopérov v Barcelone očakávame."

[Tuttosport] Myslíš si, že môže Barcelona odohrať v Mníchove celý zápas tak intenzívne ako v druhom polčase dnešného stretnutia?

"Myslím si, že áno. Pripravujeme sa na tento zápas, aby sme bojovali o víťazstvo. Vieme, že Bayern je mimoriadne náročný súper. Ideme tam s ambíciami a uvidíme, ako sa tento zápas skončí."

[Televisión Española] Ansu Fati proti Bayernu nenastúpi. Je to už konečné rozhodnutie?

"Nechcem riskovať, nechcem ho stratiť na ďalšie dva mesiace. Liga Majstrov je veľmi dôležitá, ale rovnako La Liga aj Copa del Rey. V tejto sezóne budeme potrebovať našich krídelníkov, preto si na Fatiho musíme dávať pozor."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2021-12-04 20:22:21
Myslím si, že dnes sme si nezaslúžili prehrať, rovnako ako sme si nezaslúžili víťazný gól proti Villarrealu..... objektívne hodnotenie, iba zápasy mali byť remízy
2021-12-04 20:52:46
Xavi OUT! Giardiola IN...