FC Barcelona si z Pamplony odváža bod za remízu. O víťazstvo prišla pár minút pred koncom, keď koncovku nedokázala uhrať podľa predstáv. Čo nám zápas proti Osasune ukázal?

Najlepšie: Prístup mladých hráčov

Mladíci dnes od samého začiatku nielenže hnali ofenzívne akcie Blaugranas, ale bojovali o každú loptu aj v obrane. Gavi bol neoblomný a veľmi agresívny, ani Nico neuhol zo žiadneho súboja a Abde sa s ľahkosťou predieral pomedzi hráčov súpera na ľavom krídle, pričom nezabúdal ani na návrat do defenzívy. Najdôležitejšie je, že ich úsilie sa odzrkadlilo v štatistikách. Najprv Gavi poslal fantastickú loptu na Nica, ktorý výborne zakončil gólovú akciu a v druhom polčase nekompromisne skóroval Abde. O góly sa tak postarali mladíci a výkony mladých pušiek Blaugranas musia hriať pri srdci.

Najhoršie: Katastrofa v útoku

Barcelona sa od začiatku sezóny nemôže pochváliť mnohými možnosťami v útoku. Dnes sa situácia ešte viac zdramatizovala. Braithwaite je dlhodobo mimo hru, v prípade Agüera je otázne, či sa na trávniky ešte vráti, Ansu Fati je naďalej zranený a najlepší strelec tímu Memphis Depay sa zranil tiež. Niet preto divu, že najväčšou nádejou Barcelony v dnešnom zápase bol Dembélé, ktorý sa však v druhom polčase taktiež zranil. Xavi má v súčasnosti k dispozícii už len Luuka de Jonga. Coutinho je skôr ofenzívny záložník, podobne ako mladý Demir. Netreba sa čudovať, že Xavi musel siahnuť do rezervy a povolal mladých Abdeho, Iliasa či Junglu. Nerobme si plané nádeje - Xavi jednoducho nemá do útoku koho postaviť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-12-12 19:04:37
Zlý sen pokračuje.
2021-12-12 19:07:39
Ten Dembélé na wingbeku fakt blbost. Úplně zabitej hráč. Už by se v Barce mohli vykašlat na to dávat hráče mimo své posty. Pokaždý to je jen na škodu a to se snažím nebýt vulgární! :-/