Katalánci včera nedokázali vyhrať ani súboj v Pamplone a s Osasunou nakoniec remizovali 2:2. Niektorí hráči však podali výborný výkon, iní zas sklamali. Hodnotenie jasne poukazuje na to, že mladé pušky si zaslúžia pochvalu a veteráni by mali pridať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,5

Na výbornú hlavičku Garcíu nemal nárok, ale počas celého zápasu pôsobil ťažkopádne. Dostal aj žltú kartu.

Araujo - 6,4

Darilo sa mu prerušovať sľubné útoky súpera.

Piqué - 7

Podal veľmi dobrý výkon a mohol ešte lepší, ak by mal Umtiti vydarenejší zápas, ale spravil, čo mohol. Dostal žltú kartu a nasledujúci zápas vynechá kvôli suspendácii.

Umtiti - 5,6

V niektorých momentoch to nebolo dobré, súperovi zbytočne doprial rohový kop po nepresnej prihrávke. Bol to jeho prvý zápas v sezóne, takže sa dalo očakávať, že to nebude perfektné, ale bez tak išlo o priemerný výkon.

Nico - 7,1

Výborne si prevzal parádny pas od Gaviho do šance, ktorá sa skončila úvodným gólom zápasu. Vždy mal snahu dostať sa k lopte a keď ju mal vo svojej moci, snažil sa na seba prevziať zodpovednosť.

Busquets - 6,7

Keď hráči vôkol neho vykazovali známky neskúsenosti, Busquets hral s chladnou hlavou. V každom prípade podal dobrý výkon a odohral si svoje, aj keď v jednom momente tŕpol - odkop od bránky zasiahol jeho ruku, keď bol ešte v šestnáste, ale penalta sa nepískala.

Gavi - 7,2

Nicovi poslal parádny pas, ktorý skončil gólom. Za cynický zákrok však videl žltú kartu. Na druhej strane zaznamenal 91% úspešnosť prihrávok, najviac z tímu.

Dembélé - 6,7

Jeho priamy kop takmer poslal do šance Abdeho a neskôr Umtitiho, ale pískal sa ofsajd. Mal prsty v góle, ktorý strelil Abde. V tomto zápase aj výborne bránil.

De Jong - 6,1

Zápas začal na ofenzívnejšej pozícii, ale neskôr sa stiahol hlbšie. Na dianie na ihrisku však nemal veľký vplyv. Chýba mu iskra, vďaka ktorej bol v Ajaxe výnimočný.

Ez Abde - 7,7

Na svojej strane ukázal niekoľko parádnych individuálnych akcií. Neskôr strelil gól, úplne zaslúžene. Pre Osasunu predstavoval veľké nebezpečenstvo a v iný deň by možno strelil aj viac gólov.

Luuk de Jong - 5,2

Pokazil veľmi sľubný protiútok zlým spracovaním lopty a prihrávkou. Do zápasu zasiahol preto, lebo Xavi kvôli zraneniam v útoku nemal inú možnosť a je pomerne jasné, že Luuk de Jong nebude hráčom Barcelony veľmi dlho.

Náhradníci

73' Mingueza - 6

Do zápasu sa dostal v druhej polovici druhého polčasu a predviedol niekoľko zákrokov.

81' Coutinho - 5,4

Po príhode na ihrisko zaznamenal len 8 dotykov s loptou.

90' Jutglà - bez hodnotenia

22-ročný si odkrútil prvé minúty v drese Blaugranas.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

15 komentáre
2021-12-13 08:52:45
Dembele ten je hotový chlapec totálne porcelán viacej vydrží a to o jeho strelach včera to bolo hrozne hrozne dole mal byť dávno nie v 80 minúte .. Umtiti lenglet prestup do st etien.. Busquets môže hrať tak 15 20 minút ku koncu luk de Jong ten môže ísť zachrániť zwolle od zostupu do holandska v januári coutinho je tiež zrelý na prestup do takého evertonu tam berú také hviezdy s richalisonom neskutočný tandem vytvoria... Abde super krídlo nebojí sa ide 1na1 vychádza mu to motá ich obrancov krásny zápas z jeho strany nanho sa dalo pozerať..
2021-12-13 08:54:42
A Nico dal gola a nahraval mu gavi