Katalánci dokázali zvíťaziť v úvodnom kole Copa del Rey na pôde treťoligového Linares, ale postup Blaugranas sa nerodil ľahko, pretože výkon Xaviho zverencov v prvom polčase bol bezduchý. Svedčia o tom aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thenationalnews.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto troch zdrojov s komentárom portálu thenationalnews.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 5,1

Nepríjemný večer pre náhradného brankára Barcelony v zápase proti treťoligovému celku. Nedarilo sa mu, dostal gól, potom aj druhý, no mal šťastie, že ten rozhodca anuloval.

Mingueza - 6

Hral pod tlakom a tiež sa mu veľmi nedarilo. Neskôr prihral Dembélému na gól.

García - 6,1

Hral v trojčlennej obrane, ale najmä v prvom polčase podal veľmi slabý výkon.

Araujo - 6

Odohral len jeden polčas, potom musel striedať kvôli zraneniu ruky. Jeho výkon poukázal na to, ako Barcelona v prvom polčase podcenila svojho papierovo slabšieho súpera.

Busquets - 6,9

Muž zápasu, ktoré po záverečnom hviezde obkolesili domáci hráči v snahe získať od neho dres. Busquets svojim výkonom v stretnutí nesklamal.

Alves - 6,8

Má 38 rokov, ale na jeho výkone to nebadať. Počas svojho druhého debutu v oficiálnom zápase hral na pravej strane. Energický výkon až do konca. Mal prsty v Dembélého vyrovnávajúcom góle. Najkreatívnejší hráč hostí.

Nico - 7,1

Patril medzi lepších hráčov Blaugranas, no ani on sa v zápase nevyvaroval chýb. K tomu nepremenil veľkú šancu.

Puig - 4,9

Miláčik internetových fanúšikov FC Barcelona vo včerajšom zápase sklamal, často strácal loptu. Xavi ho po prvom polčase stiahol z ihriska.

Alba - 5,8

V rozostavení 3-5-2 si zahral na ľavej strane stredu poľa, ale táto úloha mu proti Linares nesedela.

Akhomach - 5,9

Vzhľadom na absencie v kádri dostal od Xaviho priestor v ofenzíve. Mladík však podal nepresvedčivý výkon a bol vystriedaný po prvom polčase.

Jutglà - 6,9

Čo mu chýba z pohľadu talentu, vyváži svojou intenzívnou hrou a túžbou po výhre. Strelil víťazný gól svojho tímu po peknom prieniku a umnej strele.

Náhradníci

46' Piqué - 6,6

Nahradil zraneného Arauja. Xavi do zápasu poslal slávneho veterána, aby mužstvu pomohol otočiť nepriaznivý stav proti treťoligistovi.

46' Dembélé - 7,6

Do zápasu naskočil miesto Illiasa. Oživil útok mužstva, strelil vyrovnávajúci gól po peknej technickej strele, neskôr mohol aj druhý, keď jeho pokus skončil na konštrukcii bránky.

46' Frenkie de Jong - 5,5

Nahradil Puiga. Ale vydržal len do 74. minúty, pretože potom sa zranil.

74' Sanz - 6,6

Musel na trávnik miesto Frenkieho a opäť sa ukázal v dobrom svetle, predviedol niečo zo svojho talentu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thenationalnews.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

6 komentáre
2022-01-06 14:20:29
Môže to byt ešte horšie?
?OFFICIAL injury updates:

❗Araújo is set to undergo surgery on his fractured right hand tomorrow. Per early reports, Araújo's recovery could take around 3 weeks-1 month.

❗Frenkie de Jong has an injury in the soleus of his left leg. The evolution of the injury will mark his availability.
2022-01-06 14:26:12
Nico 7.1 to je dobry vtip.

Jednoznacne najhorsi bol Neto. Po nom nasleduje Alba plece pri pleci s Puigom. Nico za nimi nezaostava o moc.