Katalánci vo včerajšom semifinále Španielskeho superpohára podali veľmi dobrý výkon, ale na Real Madrid napokon nestačili, keď po predĺžení prehrali 2:3. Čo nám posledné El Clásico ukázalo?

Najlepšie: Intenzita, boj až do konca a návrat kľúčových hráčov

Pred zápasom len málokto očakával, že Barcelona bude v zápase dominovať a môže ho pokojne aj vyhrať. Cieľom však bolo bojovať až do konca takými zbraňami, aké môže mužstvo v súčasnosti ponúknuť. Po fádnom prvom polčase, ktorý sa vďaka šťastnému gólu Luuka de Jonga skončil nerozhodne, sa Barcelona v druhom polčase nadýchla k výbornému výkonu vďaka zmenám a korektúram zo strany Xaviho. Barcelona začala kontrolovať dianie na ihrisku a v riadnom hracom čase mohla pokojne zvíťaziť. Veľmi dobrý výkon po návrate zo zranenia predviedol Pedri, ktorý hral oveľa lepšie ako Frenkie de Jong. Ansu Fati potvrdil svoju efektivitu a Ronald Araujo počas celého zápasu vyhral množstvo súbojov a udržal si výbornú intenzitu. Vďaka tomu mohla Barcelona bojovať do samotného konca. Dá sa očakávať, že ak bude mať Xavi k dispozícii všetkých hráčov, Barcelona postupne ukáže svoju pravú tvár. Takéto výkony očakávame.

Najhoršie: Chyby a odhalené slabiny

Už dlhšie je známe, že táto Barcelona nemohla konkurovať najlepších klubom. Dnes však vďaka nasadeniu a dobrému výkonu mnohých mladých hráčov mohla bojovať až do konca. El Clásico však opäť rozhodli detaily, ktoré už mesiace nehrajú v prospech tímu. Barcelona inkasovala prvý gól po hrubej chybe Busquetsa. Druhý gól inkasovala po podobnej chybe a ten tretí bol výsledkom až priveľmi optimistickej taktiky zo strany Xaviho. Aby toho nebolo málo, Depay bol na ihrisku stratený a Abde okrem rýchlosti nepredviedol vôbec nič. Viac je potrebné očakávať od Frenkieho de Jonga, ktorý v prvom polčase nemal taký podiel na hre, ako by sme chceli. Pri toľkých nedostatok výsledok nemohol byť iný.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-13 08:51:00
Najlepsie: konecne aj trochu stastia pri nejakom gole.
Najhorsie: prilis vela hracov nehra dobre a obcas spravi uplnu hrubku. A stale mame problem s tym, ze velku cast zapasu vyzerame ze gol ani velmi nechceme dat. Ale to sa uz zlepsuje.
2022-01-13 09:22:25
Víc než Araujo se mi líbil Pique, od něj to byl super výkon. Naopak asi nejhorší Busquets, bohužel tak to je ve většině velkých zápasech. Na jeho pozici bych zkusil FDJ, hrál tam dobře v Ajaxu i repre. Ten záložník, jako byl Paulinho, Vidal, co má nabíhat do 16ky klidně může být Nico. Za mě záloha Pedri, FDJ, Nico a Gavi do rotace.