Z metropoly Katalánska sa po včerajšom El Clásico šíri správy o tom, že Barcelona bola v semifinále Španielskeho superpohára lepší mužstvom ako Real Madrid. Los Blancos tieto správy prekvapili, na druhej strane majú jasnú odpoveď: "Kto je vo finále?"

Ide o odpoveď na vyhlásenia trénera FC Barcelona Xaviho Hernándeza, ktorý na pozápasovej tlačovej konferencii uviedol, že jeho mužstvo bolo lepšie a že práve Barcelona si zaslúžila postup do finále. Carlo Ancelotti však hneď na tlačovke po zápase uviedol, že s Xavim nesúhlasí. Barcelona nezatlačila Madrid pred vlastnú šestnástku, taká totiž bola taktika madridského celku: "Nesúhlasím s tým. Barcelona nad nami nedominovala - našou jasnou myšlienkou bolo vyčkávať vzadu, aby sme mohli vyhľadávať priestor pre naše protiútoky," uviedol Ancelotti.

A všetky tri góly Realu padli práve po protiútokoch. Prvý vytvoril Karim Benzema, druhý Ferland Mendy a tretí padol po spolupráci Casemira s Rodrygom, keď zakončiť mohol niekto z trojice Vinicius, Benzema či Valverde. Tréner Realu je názoru, že jeho zverenci podali výborný výkon, striktne sa držali plánu a boli schopní odolať hre Barcelony v druhom polčase.

Real Madrid vo všeobecnosti neznepokojuje kritika a naďalej si ide po stanovenej ceste, ale predstaviteľov klubu prekvapuje, že herný štýl mužstva je spochybňovaný aj napriek tomu, že vedú priebežné poradie v La Lige, v Španielskom superpohári sa dostali do finále a naďalej pokračujú v Lige Majstrov.

zdroj: marca.com
foto: twitter.com/realmadrid

Diskusia

8 komentáre
AndreasGerardi Premium
2022-01-13 17:04:27
Toto povie tréner muzstva, ktoré vedie ligovu tabuľku o 17 bodov a pasuje sa za favorita LM. Ze ich jediná taktika je zaliest v zadu a čakať. Tak to už hej.
2022-01-13 17:29:48
Jsem rád, že Barca má svůj charakter a styl. Nebavilo by mě koukat na tým, co brání a hraje na brejky.