Xavi Hernández sa na tlačovej konferencii vyjadril k prehre na San Mamés. Katalánci vypadli z Copa del Rey.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Máte horšiu náladu ako pred týždňom, dnes ste v zápase nedominovali a nadarilo sa vám. Prečo sa to stalo?

"Myslím si, že je to kvôli intenzívnejšej hre Athletic, s ktorou sme si nevedeli poradiť. Hráči domácich vo všetkých situáciách bojovali ako by išlo o posledné minúty zápasu. Vedeli sme, že to takto bude, pretože Athletic hrá na San Mamés práve takýmto spôsobom. Skúšali sme to rôznymi spôsobmi, hrali sme na troch obrancov, ale neboli sme schopní získať prevahu. Súper vyhral vďaka intenzite. Ale niekedy nám nepraje ani šťastie, musíme to zmeniť. Musíme naďalej pracovať a zlomiť to. Po celý čas hráme v La Lige a Európskej lige. Prišli sme o dve trofeje, ale naďalej sme v hre."

[Marta Ramón, RAC1] Čo ťa po dnešnom zápase bolí naviac?

"To, že sme neboli schopní presadiť našu hru. Athletic na nás vyvíjal veľký tlak a opäť nám chýbala trpezlivosť vo vytváraní šancí. Súper hral intenzívnejšie. Dobrý moment sme zaznamenali pri góle Ferrana Torresa, keď sme hrali trpezlivo na polovici súpera a to prinieslo ovocie. Bojovali sme do samého konca, ale nepodarilo sa, k tomu sme prišli o ďalších hráčov. Musíme sa otriasť."

[Adria Albets, Cadena SER] Je dnešný večer krok späť? Čo sa stalo Fatimu, ide o vážne zranenie?

"Uvidíme zajtra po vyšetreniach. Videl som, že sa ho to dotklo, ale musíme počkať na výsledky. Problémy hlásili aj Jordi Alba, Gerard Piqué a Pedri. Bol to veľmi intenzívny zápas s predĺžením. Tento zápas by som nenazval fiaskom, ale z našich chýb sa musíme poučiť do budúcnosti. Súperovi gratulujem k postupu. Je to veľmi náročné mužstvo so skvelým trénerom."

[Helena Condis, Cadena COPE] Mal sa podľa teba po ruke Albu pískať pokutový kop?

"Neviem, nebudem to hodnotiť. Nestrácajme tým čas."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Mala situácia s Dembélém vplyv na šatňu? Mal si posledné slovo, keď Dembélé nebol povolaný?

"Nemyslím si, že to malo vplyv na ostatných. Je to dôležitý hráč, ale rozhodnutie sme prijali spoločne s inými ľuďmi v klube. Tu neexistujú rozhodnutia, ktoré prijme jeden človek."

[Francesc Latorre, TV3] Jordi Alba nemal najlepší deň. Chcel by si počas tohto prestupového obdobia získať nového ľavého obrancu?

"Jordi dnes musel na krídle čeliť veľmi náročným hráčom. Myslím si, že nielen on, ale celé mužstvo v tomto zápase trpelo. Nevenoval by som pozornosť len Albovi, v priebehu zápasu mal svoje fyzické problémy."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-01-21 01:04:28
vysledky horsie ako za koemana. Uz len cakam kedy principal znovu vyhlasi ze fanusikovia su na team hrdi viac ako kedykolvek predtym...
2022-01-21 01:10:12
Rafal Hernandez (novinář): "Mladí hráči se stále zlepšují a starší hráči nás stále zklamávají. Jordi Albovi skončila kariéra po prohře na Anfieldu. Od roku 2019 už nemůže dále nosit dres Barcelony, ale stále má smlouvu do roku 2024, neuvěřitelné. Při porovnání Robertsona nebo Cancela s Albou je Alba úplně v jiném sportu. Je to *NEJLÉPE* placený levý bek na světě a dnes ztratil 33 míčů, nejvíce na hřišti a to z pozice obránce, zabil nás penaltou. Ale není to o dnešku, všichni to víme, že Alba nemůže nosit dres FC Barcelona, protože na to 2 roky nemá. Pique má vyšší plat než Van Dijk, Dembélé než Salah. Sergi Roberto je jeden z nejlépe placených hráčů na světě. Sergi Busquets fyzicky odejde po 35 minutách, ale hraje 120. Barca se jich musí zbavit. Xavi se musí zbavit svých přátel okamžitě, nebo mu to může zlomit vaz. Zdá se, že Ter Stegen po dvou letech, kdy nebyl schopen udělat základní zákrok, získává konečně sebevědomí a dnes bychom bez něj prohráli o 3 nebo 4 góly. Je to další zápas v řadě, který odchytal na vysoké úrovni. To, že Ferran Torres v prvních zápasech za Barcelonu vstřelí gól, mu pomůže usadit se a dodá mu větší sebevědomí, víc nepotřebujeme. Gavi, Nico, Ansu a Pedri se vždy snaží, je radost je vidět hrát. Jistě, kvůli jejich nízkému věku vidíme jejich nedostatky, ale to z dlouhodobého hlediska nebude vadit. Nico Williams je neuvěřitelný a připomíná mi Dembélého, když byl ještě mladý a nedělal si větší starosti s Fornitem nebo pozdním příchodem na trénink. Mimochodem, díky bohu, že už jsme od něj téměř osvobozeni, klub už nebude přepadáván agenty. Ale Frenkie De Jong... Po příchodu na hřiště byl opravdu špatný, dělal jednoduché chyby a trvám na tom, že bychom měli zvážit prodej, pokud se do konce sezony nezlepší. Ansu opět zraněný, je to pro nás traumatizující a nespravedlivé. Alba nás zabil blbou penaltou, jak za nás může hrát ještě tři roky po Anfieldu.... Sakra...Mladí hráči se prosazují a starší hráči nás stále zklamávají. Zklamaní, ale to se dalo čekat. Musíme mít pochopení pro naši současnou situaci."