Pre Barcelonu sa rýchlo končí aj púť v Kráľovskom pohári, keď vo včerajšom zápase na San Mamés nestačila na domáci Athletic Club. Faktom však zostáva, že Katalánci boli po celý zápas horším tímom a mnohí hráči svojim výkonom sklamali. Známky sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto troch zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Nemohol ani za jeden z gólov, ale podržal mužstvo niekoľkými skvelými zákrokmi.

Dani Alves - 5,6

Z pohľadu fyzickej kondície bol zreteľné horší ako hráči súpera a skutočne vyzeral na to, že má 38 rokov. Robil však všetko preto, aby lopta cirkulovala a zároveň nožničkami prihral Pedrimu na gól.

Araujo - 5,4

V úvode zápasu bol značne nespoľahlivý, no postupom času sa dostal do hry a v zákrokoch bol istý.

Piqué - 6,4

Odvážny, ostražitý a bol najlepším obrancom Barcelony v zápase, držal defenzívne rady ako tak pokope.

Alba - 4,3

Pri prvom góle ho Williams jednoducho prešprintoval, no Alba mal na svojej strane problémy počas celého stretnutia. Neskôr zapríčinil aj pokutový kop, po ktorom súper strelil víťazný gól. Nočná mora.

Gavi - 5,9

Predviedol niekoľko pekných momentoch medzi líniami, vďaka rýchlym nohám sa mu darilo spájať veci dokopy. V prvom polčase hral pomerne dobre, ale v tom druhom sa vytrácal z hry.

Busquets - 6,1

Na začiatku stretnutia ho dynamika Athletic Club prevalcovala, ale postupne si začal hrať svoju hru. Výborne čítal hru a podieľal sa na výstavbe akcií s typickou efektivitou, asistoval Torresovi na vyrovnávajúci gól.

Pedri - 7

Výborne naskočil do zápasu a bol aj často na lopte, tlačil hru dopredu s charakteristickou vervou a mimoriadnou kvalitou. V úplnom závere poslal stretnutie do predĺženia nekompromisným zakončením.

Ez Abde - 5,2

Pracoval tvrdo a chcel niečo urobiť, ale vo všeobecnosti sa mu nedarilo a Xavi ho stiahol už po prvom polčase.

Ferran Torres - 6,7

Pomerne nepolapiteľný, súper mal často problémy s jeho bránením. Strelil prvý gól Barcelony po krásnej strele, ale v rozhodujúcich fázach zápasu nemal na dianie na ihrisku žiadny vplyv.

Jutglà - 5,1

Nevedel sa dostať do zápasu nech robil čokoľvek a až na jednu hlavičku bol na ihrisku totálne neviditeľný.

Náhradníci

46' Nico - 6

Do radov Blaugranas vniesol dynamiku a silu, ale keďže primárne hral do šírky, nemohol naplno využiť svoje kombinačné prednosti.

61' Ansu Fati - 5,9

Ukázal zopár pekných dotykov, ale nič oslňujúce či rozhodujúce. Opäť sa však zranil a pri schádzaní z trávnika bolo vidieť, že sa ho to dotklo.

61' Frenkie de Jong - 5,1

Hral na istotu, ale až na jednu peknú akciu nepredviedol vôbec nič, čím by mohol ovplyvniť výsledok zápasu.

96' Sergiño Dest - 5

bez komentára

105' Braithwaite - 5,5

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2022-01-21 10:14:20
Najviac súhlasím s hodnotením 90min.com. Nechápem ako môže dať niekto Arujovi a Albovi rovnakú známku.
2022-01-21 10:19:24
Piqué, Pedri a ter Stegen skvelí. V najbližšom zápase dúfam konečne v nasadenie Frenkieho na Busquetsovej pozícii - je až neuveriteľné, že práve tam hrával v Ajaxe a po príchode k nám tam nenastúpil asi ani raz. Busquetsa rešpektujem, pod Xavim predviedol niekoľko úžasných výkonov, stále je veľmi kvalitný DM, ale snáď nebude hrať každý jeden zápas?