Ansu Fati si opätovne privodil zranenie v zápase proti Bilbau. Prvotné prognózy, ktoré médiá vyniesli na svetlo sveta sú, že mladý Španiel bude pauzovať 4-6 týždňov. S katastrofálnejším scenárom prišla katalánska TV3, podľa ktorej môže hráč podstúpiť chirurgický zákrok vo Fínsku, ktorý by ho mohol odpísať do konca tejto sezóny. 

Ak hovoríme o hráčoch, na plecia ktorých klub a aj fanúšikovia kládli najväčšie očakávania v priebehu posledných sezón, prvým na zozname je jednoznačne Ansu Fati. Barcelonský útočník z ničoho nič ohúril futbalový svet v sezóne 2019/20, keď ako najmladší z kádra prepisoval mnohé rekordy. Zdalo sa, že všetkého, čoho sa dotkne, premení na zlato. Rýchlo sa stal idolom a hviezdou na Camp Nou. Čoskoro však jeho potenciál prestal byť kvôli zraneniam napĺňaný. Toto tvrdenie podporilo aj Fatiho štvrtkové zranenie hamstringu, ktorému predchádzalo poranenie menisku v novembri 2020.

Zdravotné vyšetrenie potvrdilo, že si reprezentant Španielska poranil šľachu v ľavom hamstringu. Ide o podobné zranenie, ktoré utrpel aj Ousmane Dembélé. Rozdielom je len to, že Francúz si šľachu natrhol, u Ansu Fatiho sa to zatiaľ oficiálne nepotvrdilo. Dembélé vtedy musel taktiež absolvovať chirurgický zákrok.

Predchádzajúce zranenie, ktoré mladý španielsky útočník utrpel, vzišlo zo súboja s Aissom Mandim v zápase proti Realu Betis v novembri 2020. Vtedy si Fati natrhol vnútorný meniskus v ľavom kolene, čo v konečnom dôsledku viedlo k viacerým chirurgickým procedúram.

O 11 mesiacov neskôr sa proti Levante do zostavy Barcelony opäť vrátil. Podarilo sa mu aj skórovať. Odohral 6 zápasov, vynechať však musel stretnutia s Rayom Vallecanom a Alavesom pretože pociťoval bolesť v pravom kolene. Radosť z návratu potom trvala už iba 4 dni, keď ho tréner musel v zápase proti Celte Vigo vystriedať kvôli zraneniu hamstringu. Ide o rovnaké zranenie, ktoré Fatiho postihlo aj teraz proti Athletic Club.

19 ročný mladík odohral v stretnutí Copa del Rey približne len pol hodinu, nakoľko ho Xavi do zápasu poslal až ako náhradníka. V predchádzajúcom zápase s Realom Madrid hral dovedna 55 minút. Keď však schádzal z trávnika na Estadio San Mames, bolo evidentné, že Ansu Fati trpí nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke.

Aj napriek množiacim sa zraneniam však ostáva Fati najmladším strelcom Barcelony v LaLige Santander a zároveň najmladším hráčom, ktorý kedy na Camp Nou za Barcelonu nastúpil. Zranenia momentálne spôsobujú, že jeho progres mierne stagnuje, nakoľko vynechal už dokopy 65 súťažných stretnutí. Kontrakt však má do roku 2027, preto stále pre katalánsky klub predstavuje jednu z najväčších nádejí do budúcna.      

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock 
  

Diskusia

12 komentáre
2022-01-22 10:50:33
Môže prísť Fati kvôli zraneniam o sľubnú kariéru? Žiaľ áno. (Koniec clanku)
2022-01-22 10:57:02
On už o ňu prišiel pred mnohými mesiacmi, jednoducho LA liga a lm sú tak ťažké súťaže,že 17 roční mladík ich nemôže hrať systémom streda,nedeľa,streda,nedeľa,myslím si, že na skvelú kariéru môže zabudnúť,tomu sa hovorí jednoducho, opitosť s úspechu,Barca si spoľahlivo odrovnava tri najväčšie talenty budúcnosti,fati,Pedri,gavi,ich osud bude rovnaký