Kataláncom sa v zápase proti Deportivu Alavés nakoniec podarilo vybojovať tri body, ale výkonom vôbec nenadchli. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Plný počet bodov a bez zranení

Dnes bolo nevyhnutné získať tri body a priblížiť sa na dostrel najlepšej štvorke La Ligy. Taký bol plán a podarilo sa ho zrealizovať. Ferran Torres a Frenkie de Jong svoju spoluprácu pretavili vo víťazstvo pre mužstvo. Body teda nesmierne tešia, no ešte viac poteší fakt, že všetci hráči FC Barcelona dohrali zápas bez zranenia. Je to naozaj príjemná odmena.

Najhoršie: Zápas dopozerali len vytrvalí

Toľko však k pozitívam, pretože v prvom polčase bolo tempo zápasu tak rýchle, že mužstvá nedokázali prekvapiť ničím. Na krídlach sa toho veľa neudialo, v strede poľa dominovala nervozita a nepresnosť. Dokonca aj Pedri, ktorý je zvyčajne mimoriadne aktívny, v zápase zaznamenal len 80% presnosť prihrávok. Busquets bol lepší len o jedno percento. Po prestávke sa hra zlepšila veľmi mierne a výsledný dojem z výkonu Blaugranas je zlý. Nemotorný Dest, neviditeľný Ferran Torres či tentokrát neefektívny a mimoriadne spomalený Luuk de Jong - aj tento popis stačí na to, aby ste si urobili obraz o tom, že to bola nuda a tento zápas je potrebné rýchlo hodiť za hlavu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-23 23:50:29
Taký hate by som na Desta nedával, však hral po dlhej dobe a aspoň neprihrával súperovi na zakončenie ako Alves.
2022-01-23 23:53:19
Chybí tam nějaký Deco (anebo místními nenáviděný Oscar :D) na překvapivé pasy.