Katalánci chcú posilniť kraje obrany ešte túto zimu. Xavi podľa denníka Marca vyžaduje príchod ľavého, respektíve pravého obrancu na Camp Nou v tomto prestupovom období.

Médiá uvádzajú, že Barcelona plánuje uskutočniť prestup Cesara Azpilicuetu a Joseho Gayu toto leto. Ak však chce španielsky klub získať krajného obrancu v súčasnom prestupovom období, bude musieť hľadať inde, nakoľko Azpilicueta ani Gaya zrejme svoje kluby uprostred sezóny neopustia. Marca preto ponúka zoznam štyroch kandidátov, ktorí by mohli nasledovať Daniho Alvesa v posilňovaní krajov barcelonskej obrany.

Prvým na zozname je podľa denníka Marca Noussair Mazraoui. Barcelona zvažuje akvizíciu pravého beka Ajaxu vzhľadom na jeho skúsenosti a kvalitu. Maročanov agent je zhodou okolností Mino Raiola. Hráčov kontrakt v holandskom klube vyprší v júni čo znamená, že by ho v správnom čase FC Barcelona mohla podpísať zadarmo. Katalánsky klub by ho však rád podpísal už teraz. Prekážkou by mohla byť cena hráča a aj fakt, že Ajax Amsterdam dal najavo, že sa hráča nechce len tak ľahko zbaviť.

Barcelona údajne loví vo vodách klubu z Amsterdamu aj po inom hráčovi, píše Marca. Mal by ním byť Nicolas Tagliafico. Argentínčanova zmluva v Ajaxe síce trvá až do roku 2023, jeho cena by však mohla byť približne 10 až 15 miliónov eur. Tagliafico sa na radare Barcelony nachádza už dlhšiu dobu, preto by nebolo prekvapením, ak by sa Katalánci pokúsili o jeho prestup ešte v tomto prestupovom období.

Denník Marca spája s Barcelonou aj krajného obrancu Manchesteru United Alexa Tellesa. Tento teoretický prestup je podporený viacerými faktormi. Na jednej strane bývalý hráč FC Porto nie je prvou voľbou vo svojom súčasnom klube, na strane druhej má jeho agent Pini Zahavi dobrý vzťah s prezidentom Barcelony. To by mohlo zaručiť, že Brazílčan prestúpi na Camp Nou ešte v zime.

Posledným krajným obrancom, ktorého FC Barcelona považuje za možného kandidáta, je Alex Sandro. Podľa Marci predstavuje brazílsky reprezentant pre španielsky veľkoklub futbalistu, ktorý by mohol tímu poskytnúť svoje bohaté skúsenosti. Hráč Juventusu má zmluvu, tak ako Tagliafico, do roku 2023. To by mohlo samotný prestup mierne predražiť. Alex Sandro má momentálne trhovú hodnotu 12 miliónov eur.    

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

5 komentáre
2022-01-25 12:36:17
Čas se krátí
2022-01-25 12:37:51
Pokud je to pravda, tak Xavi prostě toho Desta nemá rád :-/ Ty další jména Sandro, Tagliafico to se snaží Barca posunout dál, když bude brát takové vyhořelé hráče?