Zdá sa, že Katalánci sa Ousmaneho neplánujú vzdať aj napriek ich zhoršenému vzťahu s hráčom a jeho agentom. Všetko podľa denníka Marca nasvedčuje tomu, že sa Barcelona ešte stále pokúša o zotrvanie Francúza na Camp Nou.

Aj napriek skutočnosti, že Xavi Hernandez vynechal Dembélého z nominácie hneď dva zápasy po sebe (proti Athletic Club a Alavesu) sa javí, že Barça sa stále usiluje o to, aby bol francúzsky krídelník aj naďalej hráčom FC Barcelona. Španielsky klub aj napriek nezhodám v rámci predlžovania hráčovej zmluvy vidí v Dembélém perspektívu do budúcna, píše Marca.

Agent francúzskeho útočníka sa momentálne nachádza v Barcelone. Na základe tvrdení denníka Marca sa obe strany snažia dospieť ku konsenzu a dohadujú ďalšiu budúcnosť francúzskeho reprezentanta v klube. Barça na čele s Xavim však dali jasne najavo, že hráč má iba dve možnosti: buď predĺži súčasný kontrakt alebo opustí Camp Nou ešte v tomto prestupovom období.

Stanovisko klubu

Negociácie s Dembélého agentom sa naťahujú už dobrý rok, vysvetľuje Marca. Barcelona dala jasne najavo, že s Francúzom chcú predĺžiť ich spoluprácu. Katalánsky klub ponúkol najlepšiu možnú ponuku z platového hľadiska s tým, že museli brať do úvahy aj svoju neľahkú finančnú situáciu. Xavi mal dokonca stretnutie so samotným Dembélém, počas ktorého mu prejavil dôveru a zároveň povedal, že s ním ráta do budúcna, píše Marca. Barcelonský krídelník odohral túto sezónu 11 zápasov, 10 z nich pod španielskym trénerom. Xavi však stále nezmenil názor, že Ousmane Dembélé je jedným z najlepších hráčov na svojej pozícii.

Do rokovaní sa podľa denníka Marca zapojil aj prezident Joan Laporta, ktorý dal hráčovi taktiež najavo, že v očiach klubu predstavuje dôležitú osobu do budúcnosti. Barcelona síce v posledných týždňoch zvolila voči Francúzovi odmeranejší prístup, keď ho nechala počas dvoch zápasov na tribúne. To však nič nemení na fakte, že Xavi si želá Dembélého zotrvanie na Camp Nou.     

Situácia z pohľadu Dembélého

Marca píše, že Francúz si želá pokračovať v španielskom veľkoklube. Aj napriek nemiestnym požiadavkám najmä zo strany jeho agenta. Posledné dva zápasy, ktoré musel stráviť na tribúne, však môžu celú situáciu zmeniť. Dembélé nebol spokojný s prístupom klubu a ani s ultimátom, ktoré mu Barcelona dala. Krídelník Barçu kritizoval, pretože na neho vyvíja priveľký tlak.

Denník Marca konštatuje, že súčasné stanovisko Ousmane Dembélého je údajne zotrvať v klube do leta a potom ho zadarmo opustiť. Touto cestou môže Francúz prísť k lukratívnemu prestupovému bonusu v rámci svojej novej zmluvy s iným klubom.

Čo sa stane, ak Dembélé nepredĺži ale ani neodíde?

Januárové prestupové okno sa čoskoro uzavrie. Barcelona verí, že Ousmane Dembélé, ale aj iní hráči, ktorí plánujú vyvíjať podobný tlak na klub, sa dostatočne poučia. Hráč by sa totiž nachádzal v nezávideniahodnej situácii, ak by nepredlžil zmluvu alebo neopustil klub už v januári, píše Marca.

Barcelona si je však vedomá nevýhod, ktoré by takýto scenár prinášal. Preto si nechcú pripúšťať situáciu, v rámci ktorej by Dembélé nepredĺžil kontrakt a zároveň by ani neopustil klub. Vedenie katalánskeho klubu je sebavedomo presvedčené o tom, že sa celá sága vyrieši v priebehu nasledujúcich dní, konštatuje na záver Marca.  

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

11 komentáre
2022-01-26 13:24:28
po tom vsem nemuze zustat
2022-01-26 13:33:28
To je uz ovela horsie ako nejaka trapna B-ckova komedia.....Dembele vodi uz rok Barcelonu za nos, vymysla a ze Barcelona nanho vyvija tlak :))))) Uz aby bol navzdy prec...ja sa cudujem vedeniu, ze ho este nema plne kecky...az taky nenahraditelny nie je...a ak nahodou podpise, budu este trpko lutovat....