Správy spájajúce nórsku ofenzívnu superhviezdu s FC Barcelonou neutíchajú. Tentokrát prichádzajú médiá s úvahou, podľa ktorej nasvedčuje doterajšie konanie Kataláncov na prestupovom trhu tomu, že pôjdu do boja o Erlinga Haalanda “all in“.

Prvým zásadným ukazovateľom toho, že to Barça s transferom Nóra na Camp Nou myslí vážne, je podľa SPORTu ekonomická konzervatívnosť v poslednom prestupovom období. V januári Barcelona nevykonala žiaden transfer, ktorý by mohol finančne ohroziť hypotetický príchod útočníka Dortmundu.

Z ekonomického hľadiska si Katalánci v rámci prestupov počínali rozumne, nakoľko Dani Alves, Adama a Aubameyang posilnili klub zadarmo. 55 miliónov eur, ktoré minuli za Torresa je však na druhej strane znamením, že španielsky klub sa pomaly ale isto zotavuje z finančnej tiesne a môže si dovoliť aj nakupovať.

SPORT však pripomína, že katalánsky veľkoklub nie je zďaleka jediným európskym gigantom, ktorý prahne po službách Haalanda. V boji o hrotového útočníka je aj odveký rival Kataláncov Real Madrid, ďalej PSG a do úvahy treba brať aj popredné kluby z Premier League. Do barcelonských karát môže hrať aj odchod Dembeleho, ktorým by sa klub finančne odbremenil.

Samotný Xavi Hernandez je prestupu hráča na Camp Nou naklonený. Medzi trénerom Barcelony a prezidentom Laportom dokonca o spomínanom hráčovi prebehli diskusie. Podľa médií malo zaznieť ako príklad aj meno Ronaldinha. Brazílčan taktiež predstavoval kľúčový a strategický prestup, ktorý mal mužstvu poskytnúť reštart.

Kľúčový môže byť aj vzťah agenta Erlinga Haalanda a Laportu, o ktorom sme vás už viackrát informovali. Raiola mal podľa SPORTu dokonca Joana Laportu informovať, že Haaland si nebude vyberať klub na základe ponúkaných financií, ale na základe perspektívy, ktorú ponúkne športový projekt v danom klube.

zdroj: sport.es
foto: beinsports.com
    

Diskusia

9 komentáre
2022-02-10 14:45:18
Zase vyvalit tolko penazi??
2022-02-10 14:56:12
Podla mna chyba.