FC Barcelona dokázala z Cornellà vyťažiť aspoň jeden bod po remíze 2:2, ale najmä ten druhý polčas bol zvláštny. Čo nám derby Barcelony ukázalo?

Najlepšie: Bod v poslednej minúte a množstvo dobrej bojovnosti

Barcelona vstúpila do zápasu veľmi dobre a zdalo sa, že ho má pod kontrolou. Chýbala efektivita, najmä Ferranovi Torresovi, ale nič nenasvedčovalo tomu, že sa zápas až tak skomplikuje. Veľmi dobre hral Adama Traoré, ktorý svoju neuveriteľnú fyzickú silu doplnil o skvelú efektivitu a spoluhráčom vytvára množstvo príležitostí. Potešil gól Pedriho, od ktorého všetci očakávame vylepšenie štatistík. Dá sa povedať, že Xavi už zostavil koncept pre svoju Barcelonu a ak bude mať k dispozícii všetkých hráčov, Barcelona nám može robiť radosť. Aj vzhľadom na nasadenie, ktoré hráči predvádzajú v posledných zápasoch. Dnes sa im podarilo urvať bod v poslednej minúte, keď sa hlavičkou presadil Luuk de Jong.

Najhoršie: Chaos po odchode Arauja a Éric García

Stačilo jedno striedanie - zraneného Arauja nahradil Éric García a hra mužstva už nebola tak presvedčivá. Nejde ani tak o spôsob hry, ale o nestabilitu v defenzíve. Séria chybných rozhodnutí Garcíu pri góle Raula de Tomasa sa dá len ťažko vysvetliť a ďalšie súboje s hráčmi súpera len potvrdili, že Éric by po prestávke zapríčinenej zranením ešte nemal hrať a to viac v derby. Nedržal ofsajdovú líniu, v súbojoch bol často neskoro a zle si bránil čiaru počas individuálnych súbojov. Ďalšie Xaviho striedania len prehĺbili chaos, aký na ihrisku panoval. Časté fauly, vylúčenie Piquého či nedostatočná komunikácia na ľavom krídle spôsobili, že nakoniec najväčšiu hrozbu Barcelony predstavoval aj tak Adama Traoré. Domáci si s krídelníkom nedokázali poradiť. Pred zápasom proti Neapolu je to však znepokojujúce, pretože Talianom stačí ubrániť jediného efektívneho hráča Barcelony.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2022-02-14 00:34:34
Ten Dest úplne horel aj pred striedaní
Erica, po príchode Erica horela celá pravá strana v obrane.
2022-02-14 00:34:37
Medzi hrôzy by som zaradil aj Deľba ale tam sa to dalo očakávať. Radšej nehodnotit.