FC Barcelona dokázala zo zápasu proti Espanyolu vydolovať len jeden bod a aj to len tak tak, keď Luuk de Jong vyrovnával tesne pred záverečným hvizdom. Katalánci neodohrali úplne dobrý zápas. Niektorí hráči podali dobrý výkon, iní zas sklamali na celej čiare. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,6

Pri góloch ho nepodržali obrancovia a so strelami toho veľa nemohol urobiť.

Dest - 5,9

Nebolo ho veľmi vidieť ani na jednej strane ihriska, loptu mal len sporadicky a prehrával súboje.

Araujo - 6,6

V prvom polčase bol istý, ale v jednom z ostrých súbojov schytal nepríjemný úder do lýtka a počas prestávky striedal.

Piqué - 4,7

V počte zápasov za Barcelonu sa dostal pred legendárneho Carlesa Puyola. Ale dobrý zápas neodohral, strácal loptu vo vzduchu aj na zemi. Dostal žltú kartu a neskôr aj druhú úplne hlúpu, čo rezultovalo vo vylúčenie.

Alba - 7,2

Pedrimu prihral na gól už v druhej minúte. V útoku bol neustále nebezpečný, ale tréner ho neskôr stiahol kvôli ďalšiemu útočníkovi.

Pedri - 6,8

Skvelý gól hneď v úvode zápasu, pekne poslal volejom loptu do bránky. Nedokázal však Dardera ubrániť včas a postupom času sa jeho vplyv na stretnutie vytrácal.

Busquets - 6,2

V strede poľa na svojej pozícii podal dostačujúci výkon, no prehral väčšinu súbojov a jeho prihrávky nemali takú kvalitu ako zvyčajne.

Frenkie de Jong - 5,6

V úvodných fázach zápasu nehral dobre, často strácal loptu. V jednej z akcií sa o neho nešťastne obtrela lopta a keďže stál v ofsajde, Gaviho gól bol anulovaný.

Adama - 8

Zdá sa, že La Liga mu sadla. Loptu mal pod kontrolou a svojim driblingom robil súperovi veľké problémy. Taktiež dobre centroval a jeden výborný center sadol na hlavu Luukovi de Jongovi.

Ferran - 5,7

Dostal sa do niekoľkých zakončení, ale nedokázal z toho vyťažiť nič. Treba však poznamenať, že od spoluhráčov nedostával dobré lopty.

Gavi - 6,7

Dostával sa do ostrých súbojov s Aleixom Vidalom, no tento boj vyhral. Na svojej strane bol nebezpečný a škoda anulovaného gólu po ofsajde Frenkieho.

Náhradníci

46' García - 4,3

Na druhý polčas vybehol miesto zraneného Arauja. Pri druhom góle Espanyolu však bránil otrasne, zle vypočítal let lopty. Neskôr bol aj napomínaný žltou kartou.

62' Aubameyang - 5,2

Nedokázal urobiť žiadny rozdiel.

72' Nico - 6

bez komentára

72' Dembélé - 6,1

Na prvý pohľad vyzeral nebezpečne, ale na zápas nemal vplyv.

88' Luuk de Jong - 7,7

Hrdina! V úplnom závere dokázal vyrovnať fantastickou hlavičkou.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

5 komentáre
2022-02-14 18:53:14
OT: zdar chlapi, nevite kde se bude dat sledovat Barca x Neapol??
2022-02-14 18:53:49
Za čo má Dembele takú vysokú známku, asi 4x bol pri lopte a z toho 3x stratil loptu. V porovnaní s Adamom by som mu udelil tak 4. Stegen ako klasicky nemohol nič urobiť, až si vravím, že je na čase zohnať brankára, ktorý niečo urobiť môže, pretože si pamätám časy, kedy Stegen niečo urobil. A čo sa Garciu týka, najväčší prestupový fail tohoto vynoveného týmu.