Pedri začal včerajší zápas proti Valencii na lavičke náhradníkov, ale to mu nezabránilo v tom, aby sa stal jedným z najlepších hráčov na trávniku. Xavi poslal mladíka do zápasu v druhom polčase a Pedri predviedol vynikajúci výkon. Upokojil hru a výraznou mierou prispel k štvrtému gólu svojho tímu.

Tréner FC Barcelona sa rozhodol dopriať Pedrimu oddych pred odvetou Európskej ligy proti Neapolu. Záložník na Mestalle nakoniec odohral približne pol hodinu. Na ihrisko prišiel v čase, keď Los Che skórovali a zatlačili hostí pred ich bránku. Pedri pomohol upokojiť situáciu na ihrisku a udržať Barcelonu na lopte. Najdôležitejšia však bola situácia z 63. minúty, keď po tvrdej strele spoza šestnástky skóroval a zmaril nádeje domácich na dobrý výsledok. Gól bol nakoniec pripísaný Aubameyangovi, ktorý Pedriho strelu nechtiac jemne nadvihol. Každému je však jasné, že leví podiel na tomto presnom zásahu má práve záložník. Pedri sám vysvetlil, že v poslednom čase pracuje na zakončovaní akcií a to začína prinášať svoje ovocie.

Po odchode hráčov z ihriska Xavi a jeho realizačný štáb všetkým gratuloval a Pedrimu povedal: "Vidíš, ako treba strieľať, musíš strieľať." Tréner bol nadšený z výkonu stredopoliara a počas tlačovej konferencie priznal, že práve Pedri je najväčším futbalovým talentom na svete. Pedri v zápase zaznamenal 26 úspešných prihrávok (5 nepresných) a pre mužstvo získal 5 lôpt. Sám stratil 7 lôpt. Vyhral 4 zo 7 súbojov. Zaujímavosťou je, že odohral len pol hodinu a najviac lôpt mu prihral Busquets (12). Pedriho vplyv na hru Barcelony však štatistiky nedokážu vyjadriť. Ponúkal sa spoluhráčom na prihrávku, kontroloval loptu a uľahčoval svojim spoluhráčom hru v obrane aj v útoku. Ide o aspekty, ktoré sa nedajú vyjadriť číslami.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-02-21 15:43:18
Asi by to byl gol i bez toho prizvednuti, se divím, ze to pripsali Aubovi. Ja si toho pri zapase ani nevšiml.