Katalánci dokázali vo včerajšom zápase zdolať Neapol na jeho pôde a postúpiť do osemfinále Európskej ligy. Najmä prvý polčas bol plne v réžii Xaviho zverencov a mužstvo vo všeobecnosti podalo dobrý výkon, no na ihrisku boli aj hráči, ktorým stretnutie nevyšlo úplne podľa predstáv. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 4,8

Ter Stegen pokračuje v nevydarených výkonoch. Včera absolútne zbytočne zapríčinil pokutový kop a ani pri jednej z dvoch gólových striel súpera sa ani len nepohol.

Dest - 6,9

Podáva dobré výkony a môže si získať Xaviho na svoju stranu. Proti Neapolu šikovne vygumoval Insigneho, vyhral 7 duelov. Počas zápasu takmer nestratil loptu a zaznamenal len tri nepresné prihrávky.

Piqué - 7,6

Piquého návrat do základnej zostav bol vždy impulzom pre mužstvo a hosťom pomohol k pevnejšej hre v defenzíve. Veterán dirigoval zadné rady a Osimhena mal vždy pod dohľadom. Príjemne prekvapil aj v ofenzíve, kde strelil výborný gól.

Araujo - 6,6

Araujo odohral dobrý zápas, tak ako zvyčajne. Umne bránil Osimhena a počas celého zápasu sa nezdalo, aby mal problémy. Vytknúť mu môžeme niekoľko nedbalých prihrávok pri rozohrávke zozadu.

Alba - 8,1

Alba z ničoho nič hrá v skvelej forme a vo včerajšom zápase patril medzi najlepších hráčov Barcelony. Ľavý bek začal svižne, fantastickým spôsobom otvoril skóre stretnutia. Prihral Piquému na tretí gól tímu a na svojej strane spôsoboval súperovi neustále problémy. Darilo sa mu aj v obrane, keď Elmasa nepustil k ničomu.

Pedri - 6,9

Jeho výkon možno nebol tak žiarivý ako zvyčajne resp. v zápase proti Valencii. Španiel v každom prípade zohrával dôležitú úlohu v dominancii Barcelony, hľadal Adamu do nábehov. Okrem toho vyhral tri súboje a nešetril krokom.

Busquets - 7,3

V strede poľa bol ako skala a hlavným dôvodom, prečo Barcelona po väčšinu zápasu dominovala v hre s takou ľahkosťou. Záložník takmer nepokazil prihrávku a zároveň držal svižné tempo hry. Dokonca vytvoril dve šance. Pod Xavim sa postupne dostáva do svojej najlepšej formy.

Frenkie de Jong - 8,2

Holanďan bol hlavným tvorcom Barcelony a majstrovsky ťahal za nitky, keď Katalánci dominovali. Frenkie sa zapísal aj na streleckú listinu a okrem toho zaznamenal tri kľúčové prihrávky. Vyzerá to tak, že v posledných zápasoch sa opäť dostal do skvelej formy.

Adama - 8,4

Krátko po návrate do Barcelony sa z neho stal fantastický krídelník. Neustále lietal po pravej čiare, čím chytro rozťahoval hru. Popritom prihral na dva góly - prv Albovi a neskôr Aubovi.

Aubameyang - 7,7

Auba sa dokázal opäť dostať na listinu strelcov, keď zaznamenal štvrtý gól svojho tímu a zlomil odpor súpera. Predtým však zahodil niekoľko šancí. Na druhej strane neraz podržal loptu a dostal spoluhráčov späť do hry. Aubameyang okrem toho začal akciu, ktorá viedla k Albovmu gólu.

Ferran Torres - 6,8

Na svojej strane bol mimoriadne energický a neustále sa púšťal do súboja s obrancami. Gól síce nestrelil, ale pomáhal otvárať hru a výborne spolupracoval s Albom. Keď začne strieľať góly, pre Xaviho môže byť ozajstným prínosom.

Náhradníci

62' Gavi - 6,3

V čase jeho príchodu bolo o zápase prakticky rozhodnuté a tak pomohol držať tempo hry a takmer nepokazil prihrávku.

75' Luuk de Jong - 6,1

Nahradil Aubu, ale nedostal žiadnu možnosť, aby potrápil Mereta v bránke súpera.

75' Dembélé - 6,2

Na pravej strane bol nebezpečný.

75' Nico - 5,8

Naskočil do zápasu miesto Pedriho na posledných 15 minút a nepokazil ani jednu prihrávku.

82' Puig - 6,3

Zápas sa v tom čase už len dohrával, nemal na priebeh vplyv.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

4 komentáre
2022-02-25 20:40:29
Kto by pred sezonou povedal ze okrem problemov na postoch co sme mali...vznikne jeden novy...brankarsky?
2022-02-25 21:41:59
Každý hráč má právo na slabšiu formu, aj Ter Stegen. Šlapal ak stroj niekoľko rokov, takže má právo na slabšie chvíľky. Presne, ako napísal Villagesb, zlepšenie príde a budeme sa z neho všetci tešiť.
...Ale Puig opäť potvrdil, že nepatrí do Ačka. Pobehoval, alibisticky sa zbavoval lopty a nemalo to žiadnu myšlienku. Teraz, keď nám vyrástli mladé hviezdy ako Gavi, Nico, vidieť ten rozdiel medzi ich herným prejavom a Puigom. Myslím, že Barca nie je jeho budúcnosť...