Katalánci vo včerajšom zápase prevalcovali aj baskický celok. Vybrali jednoznačne 4:0 a predviedli ďalší výborný výkon. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Xaviho zmeny a Pedri

Barcelona kontrolovala dianie na ihrisku od začiatku do konca. Treba však zdôrazniť, že o osude stretnutia rozhodla až po zmenách v druhom polčase. Veľmi dobrý vstup do zápasu zaznamenal Dembélé, ktorý rýchlo strelil gól a následne na ďalšie dva prihral. Piskot fanúšikov sa razom zmenil na potlesk. Výborne zahral aj Frenkie de Jong, ktorý zaznamenal asistenciu. V samotnom závere stretnutia sa na listinu strelcov zapísali aj Luuk de Jong a Memphis Depay. Najlepším hráčom na ihrisku bol však Pedri, ktorý počas zápasu zaznamenal 93 prihrávok (93% úspešnosť), výborne dribloval (3), získaval lopty (2), no predovšetkým bol stále v ťažisku hry, čím súperovi komplikoval presing. Španiel má len 19 rokov, hrá ako veterán a z času na čas ukáže záblesk geniality.

Najhoršie: Ferran Torres a Adama do polčasu

Xavi dúfa, že Ferran začne strieľať góly a tým získa ďalšieho strelca do tímu. Španiel mal aj proti Bilbau výbornú príležitosť na strelenie gólu, ale opäť ju nevyužil. Torres odvádza na ihrisku množstvo dobrej práce a užívať si ho môžeme predovšetkým v kombinačnej hre. Je však vidieť, že efektívny nie je. Po vydarenom zápase proti Neapolu podal horší výkon aj Adama Traoré. Hral veľmi podľa šablóny, teda dribling a snaha o center, čo súper prečítal a vedel brániť. Možno by si z času na čas mohol potiahnuť loptu na stred, odkiaľ môže aj vystreliť na bránku. Adama môže hrať bezpochyby lepšie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2022-02-28 08:47:55
Adamu bych určitě nedal mezi "nejhorší" , mně se jeho hra stále líbí. V celém zápase si Bilbao prakticky neškrtlo s jednou hlavní vyjímkou-za stavu 0:0 se mohla kopat penalta po faulu Araucha a nikdo by se nemohl divit, protože šel rukama po hráči zcela mimo míč. Následně jsme dali první gol. Jinak Bilbao rohy: 0, goly 0 ... a to si ještě myslím, že Barca nehrála až v takovém nasazení jako proti Neapoli. Obrovský vliv na hru má taky Auba, který je jednak schopen dát gol z pološance a jednak je neskutečný do kombinace-hráč zadarmo-snad mu to vydrží :)
2022-02-28 08:50:40
Najlepsie- sebadovera muzstva ide hore,dokazeme na ihrisku robit veci ktore boli este prednedavnom nemyslitelne.Xavi dokazal hracov presvedcit co chce hrat a ako to na ihrisku urobit.