Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov po bezgólovej remíze proti Galatasarayu.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Prečo hra nebola taká plynulá ako v poslednom čase?

"Po prvé, súper hral v obrane veľmi dobre. Je to mužstvo, ktoré je organizované, hrá veľmi intenzívne, agresívne. V bránke sa výborne darilo Iñakimu Peñovi. Veľa sme strieľali spoza šestnástky, mali sme aj zopár dobrých šancí, ale bolo ich málo. Naše útoky nevyzerali najlepšie. Druhý polčas bol lepší a myslím si, že sme mali vyhrať minimálne 1:0. To by bolo spravodlivé."

[Marta Ramón, RAC1] Znepokojuje ťa dnešný výsledok berúc do úvahy, že musíte vyhrať v Turecku len tri dni pred El Clásicom?

"Nehrali sme tak dobre ako v posledných zopár zápasoch, v ktorých sme si vytvorili veľa príležitostí. Sú dni, kedy vám to nejde tak dobre a hra nie je plynulá. Nie som znepokojený, musíme vyhrať v odvete. V podobnej situácii sme boli pred zápasom proti Neapolu. Myslím si, že sme schopní to zapakovať. Dnešný výsledok nie je spravodlivý, ale musíme naďalej pracovať. Nemôžeme upadnúť do pesimizmu."

[Adria Albets, Cadena SER] Mohlo mužstvo po posledných dobrých výsledkoch pristúpiť k dnešnému zápasu priveľmi uvoľnene?

"Môže to byť jedným z dôvodov. Dvojzápas nie je vyhraný, ale ani prehraný. Chceli sme pred odvetou zvíťaziť, ale Galatasaray hral veľmi dobre, kvôli čomu sme si nevytvárali toľko šancí ako v posledných zápasoch. Nezostáva nám nič iné, len vycestovať do Turecka po víťazstvo."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že tento dvojzápas pripomína ten proti Neapolu?

"Pokiaľ ide o výsledok, je veľmi podobný. Myslím si, že sme si zaslúžili viac, aj keď nie o veľa, pretože sme neodohrali výborný zápas. Do Turecka odletíme zabojovať o postup."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo vám dnes chýbalo?

"Myslím si, že naše útoky neboli veľmi dobré. Centre neboli presné, rovnako finálne prihrávky a strely z diaľky. V takýchto zápasoch, keď sa súper bráni hlboko, je potrebné rýchlo nájsť cestu k bráne. To sme neurobili a súper sa vďaka tomu cítil čoraz lepšie. Nie je to pre nás krok späť, nič sme neprehrali. Vycestujeme na odvetu, aby sme vyhrali."

[Marc Juste, Jugones] Pred zápasom si povedal, že ide o dôležitý zápas, aby ste ukázali, že ste v dobrej forme. Tá vám však v prvom polčase chýbala.

"Áno, nehrali sme tak dobre, ako v posledných zápasoch, ale niekedy je ťažké udržať si tak výbornú dispozíciu v piatich zápasoch v rade. Dnes sme neboli tak rýchli a nevytvárali sme si veľa šancí. Je to proces a učíme sa, budeme silnejší."

[Jordi Blanco, ESPN] Môže byť Iñaki Peña v budúcej sezónou dobrou konkurenciou pre Ter Stegena?

"Včera som povedal, že plánom je, že Iñaki sa k nám vráti po skončení hosťovania, v tomto smere sa nič nezmenilo. Teší ma jeho dobrý výkon, predviedol svoje schopnosti a odvahu. Odohral výborný zápas."

[The Guardian] V kádri je veľa ofenzívnych hráčov, ktorí môžu hrať na mnohých pozíciách, vďaka čomu si počas zápasu často menia pozície. Ale nedeje sa to na úkor automatizmov a harmónie?

"Nie, podľa mňa je to našou výhodou. Ak má Ousmane problémy na ľavom krídle, môžeme ho presunúť na pravú stranu. Rovnaké je to v prípade Ferrana a Memphisa. Práve toto sú tie automatizmy, ktoré sa učíme na tréningoch. Hráči chápu, akým spôsobom útočiť. Dnes sme nehrali tak dobre, ale taký je futbal, tieto zápasy sa niekedy prihodia."

Ľutuješ, že ste poslali Peñu na hosťovanie, pritom dnes hral veľmi dobre?

"Nie, som veľmi spokojný s jeho hrou na hosťovaní. Dnes predviedol svoju kvalitu. Je pravda, že aj kvôli nemu sme nevyhrali, ale taký je futbal."

Bola absencia Busquetsa v základnej zostave chybou?

"Nemyslím si to. Galatasaray hral dobre a naše útoky neboli práve najkvalitnejšie. V druhom polčase sme si rozumeli lepšie, ale nie je to otázka jednotlivých hráčov. Dospel som k záveru, že po prestávke som potreboval Busquetsa a Piquého, ale neuškodil som im, keď som ich nechal sedieť na lavičke."

[El Nacional] Bude odveta v Galatasarayi vzhľadom na atmosféru na štadióne náročnejšia ako proti Neapolu?

"Bude to určite ťažký zápas vzhľadom na štadión a kvalitu súpera. Galatasaray bude chcieť vyhrať, je to ťažký súper. Škoda, že sa nám dnes nepodarilo vyhrať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-03-11 06:33:46
Tazko sa vyzdvihuje pri takomto vykone,ale ja som videl napr na Destovi aky je odvaznejsi oproti minulosti,vidno tam potencial ze z neho moze byt vyborny hrac,snad ho prilis nebude brzdit nasadzovanie Daniho.
2022-03-11 06:46:13
Xavi síce po prestávke vymenil 3 hráčov ale vôbec to nezmenilo tvár hry. Čakal som ze zareaguje zmenou taktiky ale nestalo sa, stále sme hrali to isté. V tomto musí ešte popracovať nie len vymeniť hráčov a stále hrať to čo nefunguje