O budúcnosti Lea Messiho v PSG sa začína hovoriť veľmi veľa po vypadnutí Parížanov z Ligy Majstrov. Ale v Parku Princov nemajú pochybnosti o tom, že Argentínec zostane v klube aj v budúcej sezóne. Messi má však takisto jasno v tom, čo chce v najbližšej budúcnosti robiť.

Paris Saint-Germain nemení svoju stratégiu a budúce plány sú naďalej založené na prítomnosti Messiho v klube, ktorý má záujem dodržať zmluvu na dva roky, ktorú podpísal počas uplynulého leta. Ale s určitosťou nezostane v Paríži viac ako dva roky. PSG je v každom prípade závislé od Messiho z niekoľkých dôvodov, pričom tým hlavným je odchod Kyliana Mbappého do Realu Madrid. Druhým veľmi podstatným dôvodom je postupný úpadok formy Neymara, ktorý je už len tieňom samého seba. Navyše, ak Mbappého odíde z Parku Princov, Messiho úloha na ihrisku sa podľa všetkého zmení. Na druhej strane si musíme počkať na to, kto bude trénerom Parížanov v budúcej sezóne.

V prebiehajúcom ročníku je Messi v Paríži vnímaný skôr ako tvorca hry, než ako útočník. Hráva hlbšie v poli, buduje hru a zodpovednosťou Mbappého je strieľať góly. Ak Mbappého odíde, Messi by sa mohol na ihrisku posunúť vyššie a mať viac príležitostí na skórovanie.

Messiho ciele do budúcnosti

Messi má jednoznačne víťaznú mentalitu a už teraz myslí na budúci ročník Ligy Majstrov, aj keď do jeho štartu zostáva ešte niekoľko mesiacov. PSG sa však snaží túto súťaž zúfalo vyhrať. Argentínec je na túto výzvu viac než pripravený a aj z toho dôvodu nepochybuje o tom, prečo by mal zostať v PSG aj v budúcej sezóne.

Stále je však potrebné dohrať túto sezónu a najdôležitejšou úlohou na programe je vyhrať Ligue 1. PSG má v súčasnosti 15-bodový náskok pre druhým Marseille a mnohí vo Francúzsku veria, že o víťazovi je v podstate rozhodnuté. Messi chce naďalej vyhrávať tituly a francúzska liga bude ďalšou trofejou do jeho bohatej zbierky.

Jeho individuálne a tímové štatistiky však v tejto sezóne nie sú dostatočne dobré na to, aby mohol čo i len pomýšľať na zisk Zlatej lopty, ktorá sa bude udeľovať v júli tohto roku. Tento rok nemá Messi absolútne žiadnu šancu dostať sa vôbec na pódium, veď v lige strelil len dva góly.

Argentínca však Zlatá lopta určite netrápi, keďže tento rok sú na programe Majstrovstvá sveta. Šampionát sa odohrá tentokrát nezvyčajne v novembri a decembri. Teoreticky to môžu byť posledné majstrovstvá v Messiho kariére, nakoľko tento rok oslávi 35 rokov. Z tohto dôvodu je najdôležitejší Messiho cieľ pre tento rok absolútne jasný - dostať sa s Argentínou až na samotný vrchol. Preto sa pokúsi dostať do čo najlepšej formy. V PSG.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-03-19 11:55:23
Snad vyhrame LM skor ako PSG :D