Kataláncom El Clásico na Bernabéu vyšlo nad očakávania dobre a Real Madrid rozmontovali na súčiastky. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Xaviho plán fungoval a zapíše sa do histórie

Xavi mal na dnešný zápas jasný plán - zvolil rozostavenie, prostredníctvom ktorého sa pokúsil maximalizovať možnosti rozohrávky zozadu a to sa ukázalo ako kľúčové. Pre hráčov bolo veľmi jednoduché nachádzať možnosti na rozohrávku a v tomto smere exceloval Éric García. Barcelona sa efektívne vyhýbala presingu zo strany Realu Madrid a počet vytvorených šancí Barcelony bol dych berúci. Mužstvo sa v tomto smere prezentovalo výborne a vysoké víťazstvo si plne zaslúžilo. Je jasné, kto dnes strelil góly a kto asistoval, ale bolo by neférové poukázať len na niektorých hráčov - dnes vyhrala Barcelona ako tím. K mnohých historickým výhram v El Clásicu dnes Barcelona pridala ďalší pamätný triumf na Santiago Bernabéu. Ďakujeme!

Najhoršie: Rozhodca v prvom polčase pochybil

Výhrady po tomto zápase smerujú k hlavnému rozhodcovi. V prvom polčase mal vidieť žltú kartu Aubameyang a rozhodca neskôr prižmúril oko aj pri Pedrim, ktorý nebol napomínaný za taktické previnenie. Žltú kartu mal však dostať aj Vinicius za trápny pokus o filmovanie, ktorým si chcel vypýtať pokutový kop. Okrem toho sa dá povedať, že z pohľadu Barcelony to bol ideálny večer.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-03-20 23:43:06
Najhoršie: Veľmi veľa nepremenených šancí. Kľudne sme im mohli dať 6 a viac
kluc Premium
2022-03-20 23:48:11
no rozostavenie a aj zostava si myslím že bola jasná každému tu na fóre :D možno na jedného hráča...