Katalánci po reprezentačnej prestávke zvládli náročný zápas proti FC Sevilla na Camp Nou a vyhrali ho najtesnejším gólovým rozdielom. Niektorí hráči zahrali výborne, iným zas tento zápas až tak veľmi nevyšiel. Poďme k hodnoteniu.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,7

V prvom polčase nemal čo robiť, no v druhej polovici už musel zasahovať. Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, aj keď v jednom prípade nevyhodnotil situáciu pri centri súpera úplne ideálne, čo mohlo rezultovať v gól.

Alves - 6,9

Nevyrovnaný výkon zo strany Brazílčana, ktorý ukázal svoju kvalitu smerom dopredu. V každom prípade sa zdalo, že za sebou necháva priveľa priestoru, čo Sevilla z času na čas využívala.

Araujo - 7,6

Istý výkon od stopéra, ktorý počas repre brejku odohral dva zápasy, no včera nejavil známky únavy. Útočníkov súpera držal po celý čas pod dohľadom, nedoprial im ani kúsok priestoru a miestami stíhal pokrývať aj priestor za Alvesom na pravej strane. Spoľahlivý bol aj s loptou na nohe.

Piqué - 7,4

Ďalší dobrý zápas od veterána, ktorý hral pozične výborne, vďaka čomu prerušoval útočné snaženie súpera. Ukázal aj skúsenosti, keď takticky prerušoval hru a zastavoval protiútoky. V druhom polčase mohol streliť aj gól, ale jeho hlavička skončila na brvne.

Alba - 6,9

Nebol tak efektívny či pôsobivý ako zvyčajne, no stále sa snažil nabiehať dopredu, zapájal sa do výstavby hry bez toho, aby na seba pútal veľa pozornosti.

De Jong - 6,6

Holanďan mal na začiatku zápasu šancu, ale nedokázal zamieriť na bránu. Z jeho strany sme videli niekoľko dobrých nábehov dopredu, najmä v prvom polčase, zatiaľ čo si udržal skvelú presnosť prihrávok. Na druhej strane je pravdou, že jeho výkon nemal na dianie na trávniku veľký vplyv, no bol tam, kde bolo potrebné.

Busquets - 6,8

Dostatočne dobrý zápas od pivota, ktorý však nepredviedol to najlepšie. Bez tak sa mu v strede poľa darilo organizovať hru napriek neustálemu tlaku zo strany Rakitića, ktorý bol jeho niekdajší spoluhráč.

Pedri - 8,5

Mladík odohral ďalší úžasný zápas, v ktorom strelil víťazný gól. Takmer všetko, čo prešlo cez Pedriho, bolo pozitívne. Mladík rozdával úžasné prihrávky a vytváral šance pre spoluhráčov. V prvom polčase mal šancu, ktorú však nedokázal premeniť. Gól si však nechal na druhý polčas a nie hocijaký. Výnimočný futbalista.

Dembélé - 8,1

Po Pedriho boku bol Dembélé najlepším hráčom včerajšieho stretnutia. Obrana FC Sevilla mala s francúzskym krídelníkom množstvo práce. Francúz zaznamenal 7 kľúčových prihrávok, vytvoril dve veľké šance a potom prihral Pedrimu na gól. Nie je to tak dávno, čo na neho fanúšikovia Barcelony pískali, ale teraz mu tlieskajú, pretože sa vypracoval na jedného z najdôležitejších hráčov Barcelony.

Aubameyang - 6,2

Tvrdo pracoval bez lopty a predviedol niekoľko ostrých nábehov do finálnej tretiny, no spoluhráči mu nedokázali poslať dobrú loptu. Nikdy sa však neprestal snažiť. Mal dobrú šancu v koncovke prvého dejstva, ale nevyužil ju.

Torres - 6,2

Vie sa dostať do šancí, ale aj včera zahadzoval jednu šancu za druhou. Jeho výkony vyzerajú veľmi sľubne, ale jednoducho potrebuje začať strieľať góly.

Náhradníci

74' Gavi - 6,2

Nahradil De Jonga po úvodnom góle a pomohol Barcelone udržať vedenie v zápase šikovným držaním lopty.

81' Depay - 6

Xavi ho poslal do hry miesto Aubu na posledné minúty.

90' Nico - 5,7

Skôr taktické striedanie v úplnom závere zápasu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

6 komentáre
2022-04-04 17:21:22
Ja bych dal Alvesovi mnohem menší známku ,vzadu to byla katastrofa ,sledoval jsem ho pozorně,pobíhá tam kolikrát splašeně a hlavně přes něj projdou velmi lehce.Navíc nechápu ,proč zahrává standartní situace ,jeho centry byly uz dříve špatné.Jak se toho chopil Dembele ,bylo to o něčem jinem .Prostě už na to nemá,aby hral zaklad proti většině muzstvum
2022-04-04 17:45:22
Ferran bude příští sezonu beast :) Ten jeho čich na výběr místa je neskutečný..