Tréner FC Barcelona zhodnotil prvý zápas štvrťfinále Európskej ligy proti Eintrachtu Frankfurt na tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Catalunya Radio] Prečo bolo toto stretnutie pre Barcelonu také komplikované?

"Nehrali sme dobre s loptou. Nepomohol ani trávnik. Mali dobre natrénované automatizmy. Nenechávali voľného záložníka. Nedokázali sme nájsť 'tretieho hráča' do kombinačnej hry. Veľmi ťažko sa nám útočilo, najmä kvôli trávniku. Hráči Eintrachtu boli veľmi silní a agresívni. Nedarilo sa nám vhodne využívať voľný priestor. Záložníci sa len zriedkavo objavili aj vyššie a navyše boli momenty, kedy ich predbehol aj stopér. Nevyzeralo to z našej strany tak dobre ako v uplynulých zápasoch, ale do Barcelony sa vraciame s dobrým výsledkom pred odvetou. V druhom polčase sme hrali lepšie a častejšie sme dominovali. Je to veľmi silný súper. Veľmi rýchlo hral na brejky a my sme ho nedokázali zastaviť. Stratili sme priveľa lôpt. Myslím si však, že do Barcelony sa vraciame spokojní s výsledkom. Odvetu hráme na Camp Nou. Povzbudzujem fanúšikov, aby prišli na tento zápas. Stretnutie na našom štadióne bude iné. Neodohrali sme veľmi dobrý zápas, ale súperili sme a vybojovali sme remízu."

[Helena Condis, Cadena COPE] Včera si varoval, že Eintracht veľmi rýchlo prechádza do útoku a dnes to tak naozaj bolo...

"Strácali sme veľa lôpt a oni mali prevahu. Majú na to talent. My sme naopak strelili gól v našom štýle po niekoľkých prihrávkach z jednej a hráči Eintrachtu nás nedokázali zastaviť. Bol to pekný gól. Obe mužstvá majú svoje dobré stránky. Nakoniec nikto nezískal prevahu, ale vzhľadom na našu hru je výsledok 1:1 dobrý."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Je dnešný zápas tou najlepšou lekciou?

"Áno. Ide najmä o naše straty. Hovorili sme o tom pred zápasom. Taký je futbal, je to hra chýb. Tieto chyby je potrebné minimalizovať a následne po strate vyvíjať nátlak, byť agresívnym... Ich fyzické schopnosti sú úžasné. Sú výborní na brejky a neraz nás ohrozili. Gratulujem Eintrachtu, pretože bol výborne pripravený a narobil nám množstvo problémov."

[Esport3] Môžu sa Gavi a Adama cítiť dotknutí? Barcelona totiž vyrovnala hneď po ich vystriedaní...

"Nikdy na nikoho neukazujem prstom. Práve naopak: myslím len na dobro mužstva. Som spokojný s ich prácou. Odohrali veľmi dobrý zápas, ale boli unavení. Prišli Frenkie a Dembélé, ktorí sa pri góle ukázali ako kľúčoví."

[Bild] Čo ťa v tíme Eintrachtu zaskočilo?

"Nič, poznáme ich, analyzovali sme ich hru. V rozohrávke sa ich stopér zakaždým posunul vyššie a vzadu zostávali so štvoricou obrancov. S piatimi obrancami je menej miesta. V obrane zahrali veľmi dobre a my sme neútočili dostatočne dobre."

Čo si myslíš o atmosfére na štadióne?

"Atmosféra bola úžasná, nezvyčajná... Nikdy sme neboli na takomto štadióne. Na nás to však nemalo vplyv. Atmosféra nám neprekážala v hre. Hrali sme v Turecku a tu bola atmosféra možno ešte lepšia."

Čo si myslíš o góle Ansgara Knauffa?

"Bol to nádherný gól. Spracoval loptu a trafil vinkel. Lopty by sme mali odkopávať viac k postrannej čiare. Odkopával Éric, veľká škoda, pretože odohral skvelý zápas."

[Jordi Blanco, ESPN] Včera si upozorňoval, že je potrebné dávať si pozor na intenzitu Eintrachtu. Premýšľal si nad tým, ako tento rozdiel minimalizovať?

"Z fyzického pohľadu sú takí, akí sú. My sme vyzerali dobre, ale nakoniec to boli oni, kto vytváral nebezpečenstvo. Už sme zdôraznili, že je to náročný štadión. Trávnik nebol pripravený dostatočne dobre, ale podľa mňa sa všetko zmení na Camp Nou. Hráči Eintrachtu boli veľmi dobre motivovaní. Toto je Európa. Vyradili Real Betis, ktorý hrá veľmi dobrú sezónu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-04-08 06:53:15
Pokuď by jsme na tréningu makali tak, aby jsme na tom byli fyzicky tak dobře jak Frankfurt, tak by jsme mohli porazit každého.
2022-04-08 07:50:17
Tak slaby vykon z nasej strany , na ziadneho z nasich hracov nemozno povadat ze hral dobre. Ako by vsetci pod nejakou drogou, chyba na chybu, nepresnosti, rekreacne tempo, zufale to bolo.