Ukázalo sa, že Eintracht nebude len taký hocijaký súper a Katalánci preto v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy získali len remízový výsledok. V odvete je tým pádom všetko otvorené, pretože nemecký tím ukázal, že proti Barcelone vie ako hrať. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Nemecký gólman zazmätkoval pri streleckom pokuse Kostiča, čo mohlo skončiť gólom. Na druhej strane potom až na jednu strelu Knauffa pochytal všetko. Treba zdôrazniť, že strela Knauffa bola fantastická a Ter Stegen nemal nárok.

Araujo - 6,5

Bolo jasné, že Xavi pokryje post pravého beka práve Araujom, no Uruguajčan to proti fantastickému Kostičovi nemal jednoduché. Spočiatku sa mu ho nedarilo pokrývať, ale na druhej strane sa postupne dostal do zápasu a bol ako stena. Treba však priznať, že v ofenzíve neponúkol nič.

Piqué - 6,1

Piqué sa v polovici prvého polčasu nepríjemne pošmykol a pritom sa zranil, takže zápas sa pre neho skončil predčasne. Počas pobytu na trávniku však vyzeral nesvoj.

Éric García - 6,5

Mladík musel po Piquého odchode potiahnuť obranné rady Blaugranas a urobil to bravúrne. Na začiatku zápasu to nebolo úplne dobré, no potom to bolo už len lepšie. Prerušoval akcie súpera a vyhral takmer všetky súboje. Precízny bol aj s loptou na kopačkách, keď zaznamenal 94% presnosť prihrávok.

Jordi Alba - 5,8

Jordi Alba hráva v posledných mesiacoch vo výbornej forme, ale proti Eintrachtu to nevyšlo. Knauff ma narobil obrovské problémy a v ofenzíve podal podpriemerný výkon. Poukázať je potrebné aj na to, že počas zápasu stratil až 29 lôpt.

Pedri - 6,1

Ani Pedrimu sa včera vôbec nedarilo a na ihrisku pôsobil neraz stratene. Španiel zahral niekoľko kľúčových prihrávok, no v niekoľkých prípadoch stratil loptu až priveľmi jednoducho. Mužstvu sa snažil pomôcť aj tým, že nešetril krokom bez lopty, zaznamenal množstvo dôležitých súbojov a zákrokov.

Busquets - 6,5

Sergio Busquets upokojoval hru Barcelony, ktorá mala čo robiť, aby si dala rady s bleskovými protiútokmi Eintrachtu. Kapitán Barcelony však už nebol až taký presný v rozohrávke, stratil až 20 lôpt. Predviedol v každom prípade niekoľko kľúčových zákrokov, vrátane jedného v šestnástke proti Santosovi Borremu.

Gavi - 6,2

Gavi v základe nahradil Frenkieho de Jonga, ale bol to pre neho nesmierne náročný zápas. Podal bojovný výkon, ale nemal na dianie na ihrisku veľký vplyv. Mladík sa postupne dostával do zápasu, no v druhej polke ho nahradil Frenkie de Jong, čo sa ukázalo ako správne rozhodnutie Xaviho.

Adama - 6,4

Dostal šancu od úvodu, ale nepresvedčil. Adama vo svojej hre ukázal množstvo úsilia, ale nedokázal sa postarať o finálny produkt a neurobil rozdiel. Neskôr ho nahradil Dembélé, ktorý bol jednoducho lepší.

Aubameyang - 5,3

Najhorší zápas od príchodu do Barcelony. Nedarilo sa mu na lopte a zaznamenal len jeden strelecký pokus počas celého zápasu, aj to mimo bránu. Pri pohľade na jeho doterajšie výkony, to bol ozaj slabý zápas.

Ferran Torres - 7,3

Jediný útočník Barcelony, v ktorého prípade sa zdalo, že by mohol niečo vymyslieť. Španiel si však na svoju chvíľu musel počkať viac ako hodinu. Gól, ktorý strelil, však stál naozaj za to. Typická oku lahodiaca akcia Barcelony.

Náhradníci

23' Lenglet - 6,4

Lenglet určite ani len nedúfal, že si v tomto zápase zahrá tak veľa, ale keď ešte v prvom polčase nečakane nahradil zraneného Piquého, darilo sa mu pomerne dobre. Francúz čistil priestor pred Ter Stegenom a zmiernil hrozbu zo strany Frankfurtu, pričom vyhral takmer všetky svoje súboje (5/6).

62' Frenkie de Jong - 7,2

Príchod De Jonga pomohol mužstvu nájsť cestu cez tvrdohlavú obranu súpera. Holanďan predviedol s Dembélém krásnu akciu, ktorá viedla k vyrovnávajúcemu gólu z kopačky Ferrana Torresa. Je v top forme.

62' Dembélé - 6,6

Dembélé sa v tomto zápase cítil ako ryba vo vode. Okamžite po svojom príchode na trávnik prispel do hry tímu precíznosťou, ktorá Barcelone dovtedy chýbala. Výborne spolupracoval s De Jongom pred vyrovnávajúcim gólom Ferrana Torresa a okrem toho zaznamenal dvojicu kľúčových prihrávok.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2022-04-08 12:13:24
6 horších od Adamu? Si robíte srandu?
2022-04-08 12:18:45
Koho by ch tak pochválil, tak byli FDJ, Dembélé a Garcia, který to měl po celý zápas hodně těžký, protože soupeř bezvadně chodil do proti útoku. Jinak to nebyl zápas Barcy. Ale výsledek je určitě pořád do odvety dobrý.