Tréner FC Barcelona zhodnotil výhru nad Levante na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov. Xavi priznal, že mužstvo opäť neodohralo dobrý zápas, no ukázalo mentalitu a rozdiel urobili jednotliví hráči.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Bol to šialený zápas a mužstvo ukázalo mentalitu. Miestami však strácalo kontrolu. Ako tomu čeliť?

"Súper na nás veľmi dobre vyvíjal tlak. Hráči Levante pokrývali každého hráča až na brankára, takže sme museli hrať vysokými loptami. Trénovali sme to a snažili sme sa takto hrať, ale nevychádzalo to. Súper vyhrával súboje a hlásil sa na našej polovici. Musíme mať väčšiu trpezlivosť a kontrolovať hru. Neodohrali sme skvelý zápas, ale veľmi dobre sme súperili. Sú to tri body zo zlata vybojované hráčmi, ktorí urobili rozdiel. Som veľmi spokojný s Marcom a Luukom de Jongom. Obaja veľmi dobre pracujú a sú profesionálmi. Zároveň nám pomohli aj striedania."

[Marta Ramon, RAC1] Aké máš dojmy po vyhranom zápase, ale veľmi tesnom a to najmä pred štvrtkovým zápasom?

"Som veľmi spokojný. Musíme zlepšiť našu hru, ale súperíme veľmi dobre. V konečnom dôsledku je to o víťaznej mentalite a viere. Máme Luuka de Jonga, ktorý podľa mňa nehrá 'druhé husle'. Sme si vedomí jeho schopností najmä v posledných minútach. Pomohol nám už neraz. Som s ním veľmi spokojný, je príkladom pre všetkých. Taktiež mám radosť z Marca. Vychytal penaltu, čo zmenilo vývoj zápasu. Máme hráčov, ktorí dokázali vytvoriť prevahu. Vynakladáme veľké úsilie. Po posledných troch zápasoch a reprezentačnej prestávke sa objavia zranenia. Niekedy si to vyberie daň na mentalite. Aj napriek tomu vyhrávame zápasy. Máme skvelú sériu a treba si to užívať. V zápasoch proti Osasune či Granade sme prišli o body v poslednej minúte a pocity boli priemerné, ale dnes sa môžeme radovať."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako vysvetlíš tú trojicu pokutových kopov? Ide o individuálne chyby? Alebo smolu?

"Teraz to neviem presne. Musíme si pozrieť zápas ešte raz. Z mojej perspektívy je ťažké vidieť všetko."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako chutí víťazstvo nad tak dobre disponovaným Levante a po odpískaní troch pokutových kopov vo váš neprospech?

"Mužstvo je pripravené na to, aby súperilo, dokonca aj v tom prípade, ak nehráme dobrý zápas. Bojujeme do konca. Máme víťaznú mentalitu. S hráčmi som veľmi spokojný. Tento zápas ma trápil. Levante si nezaslúži tak nízku pozíciu v tabuľke. Majú hráčov, ktorí vedia, čo urobiť a tréner dobre pripravuje systém. Prehral tu Villarreal, zdolali aj Atlético na Wanda Metropolitano... Pre nás sú to tri body zo zlata."

[Helena Condis, Cadena COPE] Po prvýkrát v histórii La Ligy sa stalo, že zápas vyhralo mužstvo, proti ktorému boli v jednom zápase nariadené tri pokutové kopy. Povedal si, že tento zápas ťa trápil, ale mužstvo vyzeralo v druhom polčase lepšie po príchode Pedriho a Gaviho...

"Áno, ale veľké úsilie vynaložili aj Frenkie a Nico, keď vytvárali tlak na súpera. Podobne Auba, Ousmane a Ferran... V našom podaní to nebol dokonalý zápas..."

Vytvára sa v mužstve niečo ako 'Pedridependencia'?

"Nie, ja to tak nevidím. Samozrejme, že je to mimoriadny hráč, o tom som hovoril už neraz. Môžete ho ľubovoľne chváliť. Pedri je hráč, ktorý dokáže robiť rozdiel. Podobne Gavi... Adama a Clement takisto pomohli... Aj Luuk a to dokonalým spôsobom... Hráčom opakujem, že musia byť pripravení."

[David Ibanez, Mediaset] Čo si povedal hráčom počas prestávky?

"Povedal som im, že musíme urobiť niečo viac. Z vlastnej skúsenosti tiež viem, že keď máte veľkú túžbu hrať, je potrebné hrať jednoduchým spôsobom. V prvom polčase sme sa nemohli vyblázniť. Ak je zápas ťažký, nemá zmysel ho ešte viac komplikovať. V druhom polčase sme boli lepšie organizovaní a lepšie sme útočili."

[Raquel Fernández, Valencia Capital Radio] Očakával si tak bojovné Levante od samého začiatku? Čo si myslíš o výkone Josého Luisa Moralesa?

"Už sme ich videli hrať proti Villarrealu. Tlačili veľmi vysoko a boli veľmi bojovní. Aj oni potrebujú tri body. Morales spôsobuje bolehlav. Robí rozdiel, útočí z ľavej aj pravej strany. Je to veľký hráč historického významu pre Levante. Dokáže urobiť rozdiel."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-04-11 06:26:27
Výkon aký sme predviedli do 60 minúty nám proti Frankfurtu nebude stačiť, aj keď Frankfurt včera doma prehral s Freiburgom 1:2. Dúfam, že sa do čtvrtka pozbierajú, pripravia sa kvalitne na zápas a výhodou by nám mal byť aj domáci kvalitný trávnik a hlavne fanúšikovia. Verím, že postúpime.
2022-04-11 06:52:19
Luuk de Goat ?