Katalánci dokázali získať tri body aj v zápase proti Levante, ale víťazstvo na Ciudad de Valencia sa rodilo veľmi ťažko. Zverenci Xaviho Hernándeza opäť odohrali zlý prvý polčas a lepšie to vyzeralo až po zmene strán a príchode náhradníkov. Viacerým hráčom stretnutie nevyšlo, iným zas áno. Aj preto sú známky také rozdielne.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 8,3

Marc-André v prvom polčase chytil tutovku Moralesa a v druhom polčase vychytal aj penaltu Rogera Martího. Za stavu 1:0 udržal Barcelonu v hre. Počas zápasu okrem toho výborne rozdával lopty a jeden dlhý pas viedol k šanci Ferrana Torresa.

Alves - 5,3

Slabý zápas zo strany veterána. Jedna z jeho chýb rezultovala v šancu Moralesa. Faul na Sona zas znamenal pokutový kop pre Levante. Večer v podaní Brazílčana bol tentokrát sklamaním.

Araujo - 6,3

Defenzívna opora mala v Ciudad de Valencia čo robiť najmä kvôli tomu, že Alves sa na pravej strane trápil. Mladík si však skúsene poradil so všetkým. Svoju prácu odviedol usilovne a pravidelne kryl chrbát aj Alvesovi. V druhom polčase sa neskôr presunul na pravý kraj obrany, kde si viedol dobre. Dostal však kartu a vynechá nasledujúci ligový zápas.

García - 7

Spočiatku mal problémy s pokrývaním Rogera Martiho, ale dostal sa do zápasu. V 26. minúte výborne zasiahol na bránkovej čiare. Okrem toho predviedol niekoľko ďalších dôležitých zákrokov, no smolná ruka v jeho podaní zapríčinila penaltu.

Alba - 6,6

Ľavý bek Blaugranas hráva dlhodobo bez prestávky a to sa ukázalo aj v Levante, kde sa hráči súpera dokázali cez neho niekoľkokrát dostať. Napriek tomu však odohral dobrý zápas a na jeho strane to nehorelo, dokonca si pripísal asistenciu na víťazný gól Luuka de Jonga.

Nico - 5,5

V základnej zostave sa objavil takmer po troch mesiacoch, ale bolo zrejmé, že nemá zápasový rytmus, pretože v prvom polčase si s hráčmi súpera nedokázal poradiť. Ani v jednom momente zápasu nevyzeral na to, že by bol schopný urobiť v zápase rozdiel a bol prvým hráčom, ktorého Xavi stiahol z ihriska.

Busquets - 6,1

Značná porcia akcií prešla cez Busquetsa, tak ako zvyčajne sa staral o plynulosť hry aj napriek tomu, že bol pod silným tlakom hráčov Levante, ktorí vedeli, čo chcú hrať. Busquets však v tomto stretnutí nebol schopný diktovať tempo tak, ako zvyčajne. Svoju úlohu v defenzíve si však splnil.

Frenkie de Jong - 5,7

Holanďan sa opäť vrátil do základnej zostavy, zápas začal dobrým pohybom medzi líniami a umne vyvážal loptu. Nemal ďaleko ani ku gólu a jeho výkon bol dobrý, no postupne ako čas plynul, z trávnika sa začal vytrácať. Xavi ho neskôr vystriedal.

Dembélé - 7,5

Francúz bol na pravej strane ofenzívy neustálou hrozbou, ale v prvom polčase nedokázal pre mužstvo vyťažiť nič konkrétne. Po prestávke sa to zmenilo, vytvoril šancu pre Ferrana a neskôr prihral Aubovi na vyrovnávajúci gól.

Aubameyang - 6,9

V prvom polčase sa sotva dostal k lopte, keďže jeho spoluhráči mu je nedokázali prihrať. Levante ho vpredu vypojilo z hry. Ale keď sa už ocitol v prvej veľkej šanci zápasu, Dembélého center poslal na chrbát gólmanana súpera.

Ferran Torres - 6,4

Ukázal dobrý pohyb, ako zvyčajne a dokázal sa dostať aj do zakončenia. V druhom polčase nemal ďaleko ku gólu, ale jeho pokus brilantne vychytal brankár Levante.

Náhradníci

56' Pedri - 7,7

Pedri robí v hre Barcelony tak viditeľný rozdiel. Včera do zápasu neskočil v 56. minúte miesto Nica a hra Barcelony sa okamžite zlepšila. Španiel mal prsty v prvom góle Blaugranas a ten druhý strelil sám. Jednoducho geniálne striedanie.

57' Gavi - 7,4

Gavi vystriedal Frenkieho de Jonga a do hry tímu vniesol intenzitu. Ostro presoval, ťahal loptu smerom k bránke súpera a vo všeobecnosti vyzeral jeho výkon dobre. Po skvelom sóle prihral Pedrimu na gól - je to jeho šiesta asistencia v prebiehajúcom ročníku.

81' Lenglet - 3,8

Nahradil Alvesa na posledné minúty a daroval Levante tretí pokutový kop v zápase.

84' Luuk de Jong - 7,6

Hráčov, ktorí sa dostanú do hry v úplnom závere zápasu, je zvyčajne ťažko ohodnotiť, no v prípade Luuka to jednoducho neplatí. V koncovke stretnutia strelil víťazný gól, čo v jeho prípade nie je nič prekvapujúce. Kataláncom opäť vyhlavičkoval dôležité body.

84' Adama Traoré - 6,2

Odohral málo na to, aby bolo čo hodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

5 komentáre
2022-04-11 16:16:56
Luukovi by som šupol aj 10 bodov za tu jeho profesionalitu proste je to ? nedarmo štatistiky vravia že je druhy najlepši strelec s hlavičkami v tomto storoči ???
+ Ter stegen čo ti práši aj u neho forma stúpa a Pedriho a Gaviho netreba ani spominať na nich by som pozeral aj celý deň jaj hoši Barçu čaka dobra budúcnosť a vďaka komu? Xavimu ???
2022-04-11 16:22:31
Alves naprosta katastrofa.Sleduji ho podrobně a je to nejslabší článek našeho týmu.95 procent utoku šlo přes jeho stranu ,protože soupeř ví,že tam je velka slabina.V obraně špatný ,každy ho obejde a přečísluje naší obranu.V utoku jeho příšerné nakopavane centry do výšky a do nikam .Chodi zahravat i rohy ,ktere kope stejně blbě. V tomhle věku na tom postu už nemá co dělat.Vlastně už vubec na hrišti .