Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po prehre s Eintrachtom Frankfurt priznal, že mužstvo musí pozdvihnúť hlavu aj napriek výsledku, pretože ide správnym smerom. Okrem toho komentoval aj škandalóznu situáciu na tribúnach na Camp Nou.

[Catalunya Radio] Cítiš sa po tejto prehre podobne, ako po poslednom zápase proti Bayernu?

"Nie, dnes sme to skúšali. Myslím si, že problém bol čisto športový. Myslím si, že zápas sme kontrolovali v otázke držania lopty, ale nedokázali sme to využiť. Ide o naše chyby a je to pre nás poučenie. Aj napriek tomu si myslím, že taká je naša cesta. Musíme súperiť, ale niekedy sa pritrafí aj taký zápas ako dnes. Je ťažké zmeniť náš herný model a vyhrávať každý jeden zápas. Hovoríme o hre v Európe a neraz som povedal, že je to veľmi ťažké. Eintracht dnes ukázal svoju silu a veľmi dobre ju využil. Počas mojej kariéry som videl len málo tímov, ktoré tak rýchlo prechádzali do útoku. My sme zas nedokázali minimalizovať straty. Druhý gól pramenil z našej chyby. Nášmu súperovi sme vytvárali šance. Aj prvý gól bol výsledkom našej chyby. Pri treťom góle nás pritlačili na krídle a po získaní lopty ju prehodili na druhú stranu. Toto sa nám nemôže stať. Musíme byť sebakritickí."

[Marta Ramón, RAC1] Čo si myslíš o situácii na tribúnach?

"Som sklamaný a to isté hovorili aj hráči tesne pre príchodom na trávnik. Rátali sme s tým, že nás dnes fanúšikovia podporia. Predovšetkým sa chcem poďakovať všetkým culés, ktorí boli s nami. Vyzeralo to ako finálový zápas, kde sú tribúny rozdelené pol na pol. Je to sklamanie. Klub to vidí, ale my sme potrebovali hlasný doping a ten nebol. Pokiaľ však ide o hru, nepredstavili sme sa v dobrom svetle. Z našej strany to nebol dobrý dvojzápas."

[Adria Albets, Cadena SER] Budeš ty ako 'hovorca klubu' na tejto tlačovej konferencii žiadať vedenie o nejaké vysvetlenie?

"Určite sa urobila chyba pri výpočtoch a plánovaní. Keď hráme doma, tak toto sa nám nemôže stať. Ďakujem tým, ktorí prišli na štadión, aby nás podporili. Je veľká škoda, že sme nemohli osláviť postup do semifinále. Šatňa chce vedieť, čo sa stalo, očakávame vysvetlenia."

[Helena Condis, Cadena COPE] Hrali ste doma, ale musel to byť určite zvláštny pocit...

"Je jasné, že nám to nepomohlo. Snažil som sa hráčom vysvetliť, že najdôležitejšie je to, čo sa deje na ihrisku, ale malo to na nás zlý vplyv. Nechcem však z toho urobiť výhovorku. Nepomohlo nám to, ale nehrali sme dobre. Akceptujeme prehru a gratulujeme Eintrachtu, pretože dobre využil svoje silné stránky."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to tvoje najväčšie sklamanie, odkedy si sa stal trénerom Barcelony?

"Samozrejme, že je to veľké sklamanie pre mňa aj pre mužstvo, ale chcem si myslieť, že je to súčasť procesu. Sme sklamaní a nahnevaní, pretože sme mali veľké nádeje, ale musíme zotrvať na tejto ceste, na ktorej sme od novembra. Berieme to ako ponaučenie. Máme jasný cieľ, ktorým je postup do Ligy Majstrov a pokúsime sa to spečatiť v posledných ôsmich zápasoch sezóny."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako sa dá pozdvihnúť morálka v mužstve po takejto prehre?

"Musíme hneď vymeniť čip. Od zajtra už myslíme na Cádiz. Mojim hráčom som už povedal, aby pozdvihli hlavy. Nehrali sme dobre, ale taký je futbal."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ako vyzerá situácia Pedriho? Prečo hral na pravom obrancovi Oscar Mingueza a nie Ronald Araujo alebo Sergiño Dest?

"Dest nebol pripravený na celý zápas a Oscar neodohral slabý zápas. Veľmi nám pomohol. Nemôžeme ukazovať prstom na žiadneho hráča ako na vinníka prehry. Hovoríme o tíme. Všetci berieme vinu na seba. Verím, že sme nasadili dobrú zostavu, ale nehrali sme dobre ani doma, ani na výjazde."

[Albert Hernández, TVE] Myslíš si, že mužstvo je už mentálne trochu unavené?

"Nemyslím si to. Bol to práve súper, ktorý veľmi dobre využil svoje silné stránky. Je to čisto športová otázka. Nevyšlo nám všetko zle, pretože sa nám podarilo streliť góly, ale vo všeobecnosti sme nehrali dobre a vypadli sme."

[Tuttosport] Zlomila vás situácia na tribúnach mentálne?

"Určite to nepomohlo. Rátali sme s mnohými našimi fanúšikmi, ktorí mali odpovedať na to 'peklo' vo Frankfurte. Fanúšikovia Eintrachtu sa však medzičasom mohli cítiť ako doma. Je to chyba klubu."

[Deutsche Zeitung] Eintracht je v Bundeslige na deviatom mieste a v Európskej lige porazil Barcelonu a postúpil do semifinále...

"Nemecká liga je tvrdá a náročná. Eintracht na nás neraz útočil z brejku, kvôli čomu sme trpeli ako doma, tak aj na výjazde a vyplývalo to z našich chýb. Umožnili sme im behať, vo fáze výstavby akcií sme strácali nepotrebné lopty... Myslím si, že je to viac naša 'zásluha', než súperova."

[Jordi Blanco, ESPN] V prvom zápase si vedel, čo očakávať a mužstvo nehralo dobre. Aj v odvete si vedel, ako súper zahrá a mužstvo hralo slabo. Ako to vysvetlíš?

"No, neviem... Myslím si, že som už všetko vysvetlil. Umožnili sme súperovi využiť jeho silné stránky, pretože sme robili chyby."

[Fox Sport Mexico] Ako sa cíti šatňa?

"Sme sklamaní, ale to nás nezastaví. Musíme v tom pokračovať a dávať zo seba všetko. Možnože v inej situácii by sme za stavu 0:3 hodili ručník, ale bojovali sme do konca a strelili sme dva góly. Aj napriek všetkému si myslím, že sme na správnej ceste."

Teraz sa sústredíte na ligu. Je zisk titul ešte možný?

"Áno, z matematického pohľadu to je možné. Musíme byť silní. Od zajtra sa sústredíme na Cádiz. Uvidíme, ako sa bude cítiť Pedri."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-04-15 01:30:43
Pýtam sa, koľko krát ešte dostaneme na hubu od nemeckého celku aby sme pochopili že tikitaka je už dávno pasé. Videli sme čo nám robili chlapci z Frankfurtu a Knauf ktorý si z Albu spravil kuželky :D Viac ako prešpekulovaná taktika je v dnešnom futbale preferovaná sila, priamočiarosť, agresivita a dynamika. Len u nás sme akosi stále za opica pretože DNA Barcelony je viac ako hoci čo iné :D vidím, rozsekal nás 9 klub v nemecku..:D Ale zasa dobrý výkon podľa mňa podal Gavi, Dembele, Torres, Araujo možno až moc premotivovaný niekedy
2022-04-15 01:54:48
Trapas celý dvojzápas