35-ročný veterán medzi stopérmi stále patrí ku najdôležitejším pilierom barcelonského kádra. Potvrdil to aj posledný ligový zápas proti RCD Mallorce. Gerard Piqué v ňom bol nútený predčasne striedať vzhľadom na zranenie. Absencia španielskeho stredného obrancu bola následne až do záverečného hvizdu rozhodcu značne citeľná.   

Je všeobecne známe, že barcelonský rodák už dlhšiu dobu hrá  so sebazaprením. Pretrvávajúce zranenie ho sužuje niekoľko mesiacov, čo viedlo v poslednom zápase La Ligy k vynútenému striedaniu. Piquého musel už v prvom polčase nahradiť Eric Garcia. Táto zmena mala na mužstvo výrazný vplyv. Marca píše, že prítomnosť Gerarda Piquého na ihrisku je v mnohých zápasoch rozhodujúca.

Katalánec je aj naďalej kľúčovým hráčom v kádri Xaviho Hernandeza. Okrem toho, že patrí medzi kapitánov mužstva, je aj dôležitou oporou v defenzíve a pre mužstvo predstavuje zdanlivo nenahraditeľného lídra. Táto skutočnosť je podložená aj štatistikami. Posledné tri prehry, ktoré FC Barcelona utrpela (prehry s Frankfurtom, Cadizom a Vallecanom), majú jedného spoločného menovateľa – vo všetkých absentoval stopér Gerard Piqué. Aj to poukazuje na dôležitosť španielskeho obrancu.

Aktuálne je nejasné, ako sa bude Piquého zranenie vyvíjať. Vo vzduchu visí množstvo otáznikov, jedným z nich je napríklad to, či Španiel zasiahne do najbližšieho ligového zápasu proti Realu Betis.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock 
   

Diskusia

4 komentáre
2022-05-02 13:02:33
pique ešte má nato aby odohral 1 sezonu,treba sa dať dokopy a dalšiu sezonu zabojujeme o titul..no bude to asi posledna pre busiho,tak isto alba a pique,strata albu a busiho bude strašne cítelna
2022-05-02 13:17:02
Pique ešte môže byť dôležitý pre Barcu ale...nemôže tak ako včera silou mocou nastúpiť v základe nedoliečený a po necelých 30 minútach musí striedať. Najprv sa musí absolútne vyliečiť a v budúcej sezóne môže ešte byť pilierom obrany spolu s Araujom. Ale len absolútne zdravý.