FC Barcelona bude zrejme musieť odohrať najbližší zápas v rámci španielskej Primera División proti Realu Betis za neprítomnosti Gerarda Piquého.  Španielsky stopér patrí v kádri medzi najlepších defenzívnych hráčov a preto je otázne, ako si bude barcelonská obrana pri jeho absencii počínať.

Katalánsky obranca podľa predpokladov vynechal včerajší tímový tréning. Táto skutočnosť zvyšuje pravdepodobnosť jeho neúčasti v najbližšom ligovom zápase ešte o niečo viac. V sobotu je totiž na pláne zápas La Ligy proti Betisu. Všetko nasvedčuje tomu, že Xavi Hernandez bude musieť Piquého nahradiť iným hráčom.

Zdravotné problémy rodáka z Barcelony sa s ním ťahajú už dlhšiu dobu. Najbadateľnejšie to začalo byť 7. apríla v zápase Európskej ligy proti Eintrachtu Frankfurt, píše denník Marca. Od tej doby Piqué hráva s bolesťami. Poranenie v ľavom stehennom svale doposiaľ ako-tak maskoval, avšak dalo sa očakávať, že takto to nevydrží večne. Reálny zdravotný stav Gerarda Piquého sa naplno preukázal v poslednom súboji s RCD Mallorcou, keď stopér vynútene striedal už v prvom polčase.

Vzhľadom na predčasné striedanie počas posledného zápasu a vynechanie tréningu je Piquého sobotňajšia absencia viac než pravdepodobná. Do úvahy tak pripadá stopérska dvojica Araujo-Garcia.

Xavi disponuje samozrejme viacerými kombináciami, ktoré by v zadných radoch Barcelony mohol využiť. Tie sú však vzhľadom na diskutabilnú kvalitu náhradných hráčov nepravdepodobné. Predpokladom je isté miesto v základe pre Ronalda Arauja. Hlavný tréner Kataláncov by potom mohol využiť jedného z francúzskej dvojice Lenglet-Umtiti, alebo siahnuť po Španielovi Minguezovi. Ten v poslednom stretnutí nefiguroval na súpiske vzhľadom na pozitívny test na Covid-19. Aktuálne je už však koučovi k dispozícii.

Katalánsky klub počas najbližšieho víkendu vycestuje na Estadio Benito Villamarin. Výhra v tomto zápase je kľúčová, nakoľko predstavuje pre Blaugranas dôležitý krok pri zaistení druhej priečky v La Lige. V hre je samozrejme česť plynúca z umiestnenia sa na celkovom druhom mieste, zároveň však ide aj o kvalifikáciu do skupinovej časti Ligy Majstrov. V neposlednom rade hovoríme aj o finančných dôvodoch.

zdroj: marca.com
foto: news.cn 
 
 

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.