FC Barcelona dokázala poraziť Celtu Vigo aj napriek tomu, že na Camp Nou nepodala práve najlepší výkon. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Efektivita Aubameyanga a Dembélého

Prvý polčas Barcelony bol dosť nezvyčajný. Xaviho zverenci sa v dlhých pasážach hry bránili v postavení pomerne stiahnutí a nedokázali dominovať nad súperom. Vtedy však do útoku zavelili Aubameyang s Dembélém. Francúz najprv výborne asistoval Memphisovi, ktorý otvoril skóre stretnutia a následne dva góly strelil Aubameyang, pričom na jeden z nich mu prihrával Dembélé. Výsledkom bolo, že Gabončan strelil dva góly a Francúz si pripísal dve asistencie. V tak náročnom zápase bola ich efektivita mimoriadne cenná a mužstvu zabezpečila plný bodový zisk, ktorý Kataláncov dostal do komfortnej pozície pred zostávajúcimi kolami La Ligy.

Najhoršie: zranenie Arauja a blok Ferrana

Prvý polčas bol v podaní domácich dosť slabý a mohol za to Ferran Torres. Španiel odohral ďalší slabý zápas, v ofenzíve neukázal prakticky nič. Mal problém dostať sa cez obrancov súpera a nedokázal sa dostať do šance. Xavi ho vystriedal už po prvom polčase. Asi po hodine hry sme zažili skutočnú drámu. Gavi s Ronaldom Araujom sa zrazili hlavami a značne horšie zo stretu vyšiel Uruguajčan. Nakoniec ho odviezla záchranka a z oficiálneho oznámenia vieme, že utrpel otras mozgu. Posledné informácie hovoria o tom, že stopér zostane v nemocnici na pozorovaní, ale je v poriadku a pri vedomí. Držíme palce.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-05-11 00:54:16
Keby sme namiesto Ferrana na ihrisko postavili vrece zemiakov v jeho drese tak ľudia v poslednom rade na Camp Nou nemajú šancu všimnúť si nejaký rozdiel. Pohyb úplne identický sebavedomie na strane zemiakov. Na jednu stranu som naštvaný na druhú mi ho je lúto ale to že ho tam budeme pchať každý zápas so slovami "však teraz to už musí padnúť" mu asi nepomôže.
Inak náš tretí gól nám krásne ukázal že nepotrebujeme za každú cenu spomalovať a snažiť sa vymyslieť čo najviac prihrávok. Jednoduchá lopta do behu pre Demba -> prihrávka na Aubu -> 3:0. Dnes to bol trochu experiment z Xaviho strany a bolo vidieť že niekomu to príliš nesedí a niekomu naopak áno (Memphis).
Inak Eric zase raz ukázal že nemá na to aby bol v obrane bez prítomnosti Arauja poprípade Piqueho.
Verím že Ronald bude v poriadku.
2022-05-11 07:21:52
trapili sa so zostavenim, xavimu vsak vytrhol trn z päty dembo. pre niektorych miestnych cisty priemerak:) feran slabucke ako obvykle, fati musi hravat na jeho mieste. araujovi neislo vobec, zranenie z toho vyplynulo. dufam sa coskoro uzdravy! obrana je bez piqueho zufala, treba to riesit prioritne. rudiger ide do realu, dalsia rana pre velkohubeho laportu.