Monopol na pozícii ľavého obrancu má už dlhé roky Jordi Alba. Španielsky krajný bek do metropoly Katalánska prestúpil v roku 2012 a odvtedy je v barcelonskom kádri jasnou stálicou. S pribúdajúcim vekom však vedenie klubu musí čoraz intenzívnejšie uvažovať o jeho náhrade. V tomto ohľade je okrem mnohých iných mien s FC Barcelonou spájaný aj Španiel Marcos Alonso.

Podľa denníka Marca patrí práve ľavý bek londýnskej Chelsea k najhorúcejším kandidátom, ktorí by mohli Jordiho Albu teoreticky nahradiť – alebo prípadne aspoň odbremeniť od nadmerného herného zaťaženia. Španielske médiá informujú, že Barcelona si stojí za prestupom Alonsa na Camp Nou. Problematickou premennou v celej prestupovej rovnici je však pre Kataláncov prestupová čiastka, na ktorej sa s futbalovým klubom z Londýna ešte nedohodli.

Alonsov prestup do Barcelony je údajne v pokročilej fáze, píše Marca. Katalánci už mali podľa medializovaných informácií dokonca aj dospieť k dohode so španielskym obrancom. Mužstvo Xaviho Hernandeza je podľa všetkého ochotné poskytnúť Alonsovi požadované podmienky – a do karát Kataláncom hrá aj skutočnosť, že Marcos sa túži znova vrátiť do Španielska. Aj napriek ústnej dohode však žiadne oficiálne dokumenty doposiaľ neboli podpísané.   

Status quo je tým pádom podobný ako v prípade Cesara Azpilicuetu, ktorého chce Barcelona podľa španielskych médií taktiež zlanáriť na Camp Nou. Obaja hráči sú ochotní prestúpiť do katalánskeho klubu, na druhej strane Blaugranas na revanš plánujú pristúpiť na ich zmluvné podmienky. Otázna je už iba dohoda s predstaviteľmi Chelsea. Azpilicueta by v tomto prípade prestupoval ako voľný hráč, za Alonsa by už Barcelona musela zaplatiť. A práve tu je kameň úrazu. Londýnčania nedávno zmenili majiteľa a preto sa dá predpokladať, že v žiadnom prípade nijako neuľahčia odchod svojho hráča z kádra. Ten má trhovú hodnotu aktuálne na úrovni 15 miliónov eur – ide o sumu, ktorú vedenie Barcelony nie je ochotné zaplatiť.

Podľa Marci je pre katalánsky klub prijateľná cena za Alonsa maximálne 10 miliónov eur. V opačnom prípade bude musieť Xaviho družina pátrať po inej alternatíve za Jordiho Albu. S Barcelonou boli viackrát spájaní hráči ako Jose Gaya, Alex Grimaldo alebo Nicolas Tagliafico – avšak príchod hociktorého z nich je zatiaľ málo pravdepodobný. Do úvahy pripadá aj odchovanec Alejandro Balde, ktorý bohužiaľ doposiaľ nedostal adekvátny priestor v seniorskom mužstve.

zdroj: marca.com / Transfermarkt
foto: Eurosport
 
   

Diskusia

6 komentáre
2022-05-24 16:36:25
Drevo a podpiemer Hanba ak toto Barcelona podpiše
2022-05-24 16:47:50
uz nech je koniec prestupaku...citat kazdy den 10 clankov kto k nam pride a kto nie