Bayern Mníchov si veľmi dobre uvedomuje fakt, že Robert Lewandowski chce odísť z klubu a bude takmer nemožné ho zastaviť. Nemecký Bild informuje, že nemecký majster už stanovil cenu za svoju hviezdu.

Všetko nasvedčuje tomu, že dni Roberta Lewandowskeho v Bayerne sú zrátané. Poliak o tom otvorene prehovoril pred pár dňami na tlačovej konferencii a vyhlásil, že najlepším riešením bude odchod z klubu. Po tom, ako sa Barcelone nepodarilo kúpiť Erlinga Hålanda, poľský útočník sa pre Kataláncov stal novou jednotkou na prestupovom zozname.

Vedenie Bayernu už od začiatku rázne komunikovalo to, že Lewandowski sa z klubu nepohne a zdôrazňovalo, že keďže Poliak má platnú zmluvu do roku 2023, tak ju aj dodrží. Médiá v každom prípade čoraz častejšie uvádzajú, že predstavitelia bavorského klubu si uvedomujú, že Lewandowski rázne trvá na svojom stanovisku a nechce v mužstve pôsobiť aj v budúcej sezóne. Bild tvrdí, že Bayern napokon ustúpil a je ochotný predať svoju hviezdu a cenovku stanovil na úrovni 40 miliónov eur. Katalánsky denník Sport na druhej strane uviedol, že Barcelona nemieni za hráča zaplatiť viac ako 30 miliónov eur vzhľadom na jeho vek a zmluvu, ktorá je platná už len rok.

Lewandowski by najradšej prestúpil do Barcelony, no katalánsky klub musí najprv vyriešiť svoju katastrofálnu finančnú situáciu a splniť pravidlá finančného fair play La Ligy. Poľského útočníka však sleduje aj Chelsea, no všetko závisí od toho, či Romelu Lukaku zostane na Stamford Bridge, alebo nie.

zdroj: as.com sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2022-06-04 16:22:48
Za €40M neni čo riešiť. Musíme ho získať!
2022-06-04 20:09:31
Nechápem načo neustále drístajú o kúpe Lewandowského, keď 40 miliónov je pre nich veľa. Azda si nemysleli, že ho dajú zadarmo. A tak je to zo všetkými prestupmi. Raz chcú kúpiť toho, potom iného a nemajú ani 40 melónov na takého hráča ako je Lewa. Nech sa radšej nepúšťajú do žiadnych nákupov, keď na to nemajú.