Z pohľadu medzinárodného futbalu je naďalej najlepším strelcom futbalovej histórie Cristiano Ronaldo, ktorý v 187 zápasoch za Portugalsko zaznamenal 117 presných zásahov. Leo Messi však vo včerajšom zápase proti Estónsku vsietil hneď 5 gólov a trochu sa k Ronaldovi priblížil.

Argentínčan odohral za Albicelestes 162 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 86 gólov a v rebríčku najlepších reprezentačných strelcov mu patrí priebežne 4. pozícia, keď včera predbehol Ferenca Puskasa z Maďarska, ktorý zaznamenal 84 gólov.

Najlepší reprezentační strelci v histórii futbalu

01. Cristiano Ronaldo (Portugalsko): 117 gólov
02. Ali Daei (Irán): 109 gólov
03. Mokhtar Dahari (Malajzia): 89 gólov
04. Lionel Messi (Argentína): 86 gólov
05. Ferenc Puskas (Maďarsko a Španielsko): 84 gólov
06. Godfrey Chitalu (Zambia) – 79 gólov
07. Hussein Saeed (Irak) – 78 gólov
08. Pelé (Brazília) – 77 gólov
09. Ali Mabkhout (SAE) – 76 gólov
10. Sandor Kocsis (Maďarsko) – 75 gólov

Dokáže Messi Ronalda vyrovnať?

Messi v tomto rebríčku výrazne zaostáva sa Cristianom Ronaldom, presnejšie o priepastných 31 gólov. Aj keď má Messi len 34 rokov, teda je o viac ako dva roky mladší ako Ronaldo, je nepravdepodobné, že by niekedy dokázal Portugalčana vyrovnať či dokonca predbehnúť. Je totiž možné, že svoju reprezentačnú kariéru ukončí po šampionáte v Katare.

Pravdepodobné je však to, že by sa v rebríčku najlepších reprezentačných strelcov v histórii mohol prepracovať na pódium a pri trosku šťastia sa dotiahnuť aj na druhé miesto. Na to, aby vyrovnal aspoň tých 109 gólov Ali Daeiho, bude potrebné odohrať ešte viac takých zápasov, ako včera proti Estónsku.

Messi včera podal naozaj bravúrny výkon a opäť dokázal, že má na to, aby popreháňal kvalitatívne slabšie celky. Mnohí sa pýtajú, koľko gólov by Messi nastrieľal počas svojej kariéry, ak by Argentína mohla hrať podobne ako Portugalsko aj proti papierovo slabým tímom. Cristiano Ronaldo si svoje štatistiky vybudoval práve v zápasoch proti takýmto reprezentáciám. Je totiž zrejmé, že kvalifikácia na Majstrovstvá sveta je ďaleko náročnejšia v Južnej Amerike, než v Európe.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
Rasto Premium
2022-06-06 20:16:56
Lukáš, oprav si poslednú vetu. Asi tam má byť "kvalifikácia na MS", nie ME.
2022-06-06 20:35:27
tak bych to nezvelicoval. CR dal taky 2 kusy