Mike Verweij, novinár holandského denníka The Telegraaf, uviedol, že Frenkie de Jong zmenil svoj názor a v súčasnosti je otvorený transferu do Manchestru United. Richard Arnold, generálny riaditeľ Červených diablov vyhlásil, že klub má pripravené financie na prestup.

Fanúšikovia Manchestru United protestovali proti tomu, že klub vlastní rodina Glazerovcov, ktorá si zo slávneho anglického futbalového klubu urobila zlatú baňu a vyťahuje zisky do vlastných vreciek, miesto toho, aby investovala do tímu. Skupinka fanúšikov plánovala počas víkendu protesty aj pred domom CEO Červených diablov. Richard Arnold však fanúšikov prekvapil v miestnom pube a vysvetlil im, že klub má peniaze na transfery a pokúsi sa podpísať Frenkieho de Jonga.

Na stretnutí Arnolda s fanúšikmi sa diskutovalo o množstve tém, vrátane potreby externého financovania prestavby Old Traffordu, no najviac prekvapila otvorenosť, s akou CEO United hovoril o transferoch: "Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme uzavreli dohodu [v prípade De Jonga; pozn. red.]," priblížil Arnold. "Hovorím vám, máme na neho peniaze. Nespím niekoľko dní a snažím sa to uzavrieť, peniaze sú, ale sú tam veci, ktoré nám stoja v ceste, no nemôžem o nich hovoriť," vysvetlil.

Frenkie de Jong doteraz tvrdil, že v Barcelone sa cíti dobre a neplánuje zmeniť klubové farby, no novinár Mike Verweij z holandského denníka The Telegraaf uvádza, že záložník predsa len zmenil názor a teraz je otvorený transferu na Old Trafford. Hlavnú zásluhu na tom má Erik ten Hag, nový tréner Červených diablov a bývalý tréner Ajaxu, kde viedol aj Frenkieho.

Barcelona v každom prípade nepotrebuje predávať, no zjavne chce, ale za čiastku, ktorá nebude nízka. Z vyjadrení CEO Manchestru United sa však dá vycítiť, že anglický klub s financiami nebude mať problémy: "V prípade hráčov, ktorých chceme, peniaze nie sú brané do úvahy. Ide o to, či hráča chce trénera a či sme skutočne odviedli prácu a zistili, či je to skvelý hráč. Bude to 100 alebo 200 miliónov? Neviem, jednoducho musíte dostať toho, koho k**** chcete," dodal.

zdroj: marca.com @MikeVerweij
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-06-20 09:44:11
Úprimne by som sa Frenkiemu vôbec nedivil ak by sa rozhodol odísť. Náš fanúšik od malička, pod Koemanom jeden z našich najlepších hráčov navyše za mňa osobne chlapec ktorý to má naozaj v hlave zrovnané a v budúcnosti z neho mohol byť líder. A už pár mesiacov nepočúva nič iné len to ako ho chce klub obetovať aby si nejaký tridsiatnik splnil svoj sen hrať za Barcelonu - sen ktorý začal snívať tak pred 3 týždňami :). Byť na jeho mieste tak som už zbalený a čakám na letisku.
2022-06-20 09:57:36
Jestli si ho Barca nechá odejit, bude to jeden z největších failu, co kdy FCB “udelala”… Příští sezóna bude parádní asi jako dalších xy let :-D To už je k placi…:(((