Do začiatku novej sezóny zostávajú menej ako dva mesiace a Barcelona čelí obrovskému tlaku, keď sa musí zbaviť mnohých hráčov, ktorí sa nenachádzajú v plánoch Xaviho Hernándeza. V prípade niektorých to bude problém.

Barcelona má z pohľadu príchodu posíl zviazané ruky, pretože v prvom rade je potrebné predať aktíva klubu a v druhom rade aj niektorých hráčov, ktorí zbytočne zaťažujú rozpočet klubu. Katalánsky denník Sport uviedol, že predstavitelia Blaugranas sa v súčasnosti zúfalo snažia znížiť výdavky na platy prostredníctvom predaja hráčov.

Jedným z nich má byť Samuel Umtiti. Francúz na Camp Nou nehráva a ani nebude. Pre rozpočet klubu predstavuje záťaž a blokuje možnosť príchodu iných hráčov. Očakáva sa, že Katalánci čoskoro oznámia príchod Andreasa Christensena a záujem majú ešte o jedného stopéra, napríklad Julesa Koundého. Umtiti však nesúhlasí s odchodom a klub bude musieť pristúpiť k radikálnemu riešeniu a hráčovi zrušiť kontrakt.

Druhým hráčom, ktorého môže postretnúť zrušenie platnej zmluvy, je Neto Murara. Brankárska dvojka Barcelony zrazu zmenila názor a informovala predstaviteľov Barcelony, že mieni dodržať svoj kontrakt. Barcelonu tento postoj Brazílčana zaskočil, nakoľko predtým sa snažil z klubu dostať preč. Klub už rátal s tým, že ušetri na jeho vysokej mzde. Katalánci preto budú nútení aj v prípade Neta pristúpiť na krajnú možnosť a vypovedať mu zmluvu. Médiá tvrdia, že o Neta je záujem po celej Európe, no brankár si uvedomil, že v žiadnom inom klube už nedostane také platové podmienky ako na Camp Nou.

zdroj: barcauniversal.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2022-06-21 19:18:12
Nechápem, ako pre profesionálneho futbalistu v produktívnom veku bez evidentnej finančnej núdze, môžu byť peniaze viac, ako futbal. Kedy chcú hrať? Keď už o nich ani 5ta liga nezakopne?...
2022-06-21 19:18:27
Lenglet, danske drevo, robertko nic?. Ale to je stale nic oproti triu veteranov, ktori tu budu v zaklade este aj v roku 2028. Lebo novy busi sa stale hlada, albu stale nema kto nahradit a pique aj napriek vsetkemu musi hrat. No co uz.