Lionel Messi dnes slávi svoje 35. narodeniny a nezadržateľne sa blíži k nevyhnutnému odchodu do dôchodku. V PSG ho však čaká ešte jedna dôležitá sezóna plná obrovských výziev. Argentínec však pri pohľade na doterajšiu kariéru nemusí nikomu nič dokazovať.

Bývalý kapitán FC Barcelona oslávi svoje narodeniny na Ibize, kde si užíva dovolenku spolu s rodinou, ktorá sa však čoskoro skončí. Argentínec sa potom pripojí k príprave na novú sezónu, keď PSG čaká už 31. júla boj proti Nantes o Trophee des Champions. PSG odohrá svoj prvý prípravný zápas 20. júla. Bude súčasťou predsezónneho turné po Japonsku, kde v priebehu piatich dní odohrá trojicu stretnutí.

Vzhľadom na to, že Messi vlani v lete podpísal zmluvu na dva roky, pre PSG by to mohla byť posledná príležitosť bojovať o titul v Lige majstrov s argentínskou hviezdou vo svojom kádri. Messiho najdôležitejšou výzvou v nadchádzajúcej sezóne však nebude nič iné ako víťazstvo na MS 2022 v Katare s Argentínou.

Argentínec sa pokúsi o to, aby bol na šampionáte v čo najlepšej forme, rovnako ako v marci, kedy sa začne vyraďovačka Ligy Majstrov. Z pohľadu účasti na šampionáte je celkom možné, že to budú jeho posledné Majstrovstvá sveta, nakoľko sa vo všeobecnosti očakáva, že Leo po Katare zavesí kopačky v klinec v národnom tíme. Ďalšie Majstrovstvá sveta sú na programe v roku 2026, kedy bude mať až 39 rokov, ale je pravda, že zatiaľ žiadny futbalista si nezahral na šiestich šampionátoch.

Prvú účasť si do štatistík pripísal v roku 2006, kde Argentína nestačilo na Nemecko. Messiho mužstvo sa v roku 2014 dokázalo prebojovať až do finále, kde však opäť nestačilo na Nemecko. Legenda Blaugranas si na šampionátoch pripísala 19 štartov a môže ašpirovať na prelomenie rekordu Lothara Mathausa, ktorý na Majstrovstvách sveta odohral dovedna až 25 stretnutí.

Je zrejmé, že po víťazstve na Copa America v Brazílii a Finalissima proti Taliansku vo Wembley chce Messi prvýkrát vo svojej kariére dotiahnuť Argentínu k triumfe aj na Majstrovstvách sveta. Medzitým ho čakajú aj iné výzvy, ako napríklad stať sa najlepším strelcom Majstrovstiev sveta, možno sa mu podarí predbehnúť Cristiana Ronalda ako najlepšieho strelca Ligy Majstrov či túto súťaž vyhrať v drese Paris Saint-Germain.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-06-24 15:32:55
Takýto hráč sa už nenarodí, jediný a jedinečný Lionel Messi - najlepší futbalista histórie futbalu ??
2022-06-24 15:46:30
Takého hráča Barca nebude mať nikdy.