Odchod Frenkieho de Jonga z Barcelony sa podľa viacerých zdrojov nezadržateľne blíži. Manchester United vyvíja už dlhšiu dobu úsilie, aby Holanďana zlanáril na Old Trafford. Množiace sa informácie o tomto transfere sú zároveň vetrom do plachiet novinárov, ktorí špekulujú o možnej náhrade za bývalého stredopoliara Ajaxu. Podľa denníka AS sa už Barcelona stihla predbežne dohodnúť na prestupovej cene Carlosa Solera z Valencie.    

FC Barcelona je podľa všetkého definitívne ochotná predať Frenkieho de Jonga. Najpravdepodobnejšou destináciou holandského záložníka je Anglicko. Červení diabli sa mali s Kataláncami dohodnúť na prestupovej čiastke vo výške 85 miliónov eur (vrátane bonusov). Financie plynúce zo spomínaného prestupu plánuje barcelonské vedenie využiť na posilnenie kádra.

V prípade De Jongovho odchodu považuje Barcelona za prioritnú náhradu Bernarda Silvu, ktorý aktuálne pôsobí v Manchesteri City. Portugalčan však patrí v mužstve Pepa Guardiolu k najlepším hráčom, preto by bola táto operácia pre Kataláncov veľmi nákladná.

Finančne prijateľnejšiu alternatívu do stredu poľa predstavuje Carlos Soler, záložník španielskej Valencie. Podľa denníka AS došlo dokonca medzi klubmi k vzájomnej dohode. Tá údajne zahŕňa prestupovú čiastku vo výške 20 miliónov eur. Soler by tak v kádri Xaviho Hernandez zaujal Frenkieho miesto. Zároveň by rozšíril zoznam španielskych reprezentantov pôsobiacich v katalánskom mužstve.  

Prestup Solera na Camp Nou však podľa denníka SPORT momentálne nepredstavuje nevyhnutnú prioritu. Vedenie FC Barcelony sa skôr zameriava na rokovania s manchesterskými klubmi – ohľadom odchodu De Jonga, respektíve príchodu Bernarda Silvu. Carlos Soler tak ostáva v očiach Barcelony esom v rukáve za rozumnú cenu.

zdroj: as.com / sport.es
foto: football-espana.net
 
   

Diskusia

5 komentáre
mito669 Premium
2022-06-28 21:10:38
Myslel som si že chcú tím posilniť a nie oslabiť
2022-06-28 21:14:52
Každému je jasné, že z veľkých mien nebude nič, tak nenápadne začneme riešiť priemerákov a skončíme zase s kabínov neschopákov, kde budú naši veteráni opäť vynikať.