Joan Vilà, bývalý tréner Xaviho v akadémii Barcelony, bol nedávno hosťom v Cadena COPE, kde analyzoval situáciu tímu na začiatku prestupového obdobia s prihliadnutím na ťažkú ​​finančnú situáciu klubu.

"S Xavim som hovoril pred niekoľkými dňami. S obozretnosťou, ktorá je pre priateľov typická. Je znepokojený. Prišiel do klubu s veľkou radosťou a stále si myslím, že je to ideálny človek na prácu v klube, ale potrebuje nástroje a situácia Barcelony je komplikovaná. Tiahne sa to už dlho a teraz to vyzerá, že v klube nemajú jasná ideu. V minulej sezóne bol káder celkom normálny a teraz bude ťažké podpísať hviezdu."

"Znak Barcelony si vyžaduje boj o trofeje. Aj keď sa domnievam, že by sme mali plánovať v strednodobom horizonte a začať odznova, pretože inak môžeme skrachovať. Teraz nemôžeme bojovať o veľké veci. Aby som bol úprimný, nie je dobré plátať diery, mali by sme naplánovať rekonštrukciu toho, čo zapríčinilo, že sme iní. Stále to môžeme mať."

"Frenkie je dobrý hráč, ale z nejakého dôvodu sa nedostal do dynamiky Barcelony. Ak sa objaví dobrá ponuka, nie je kľúčovým hráčom."

"Piqué je jedným z najlepších stopérov na svete, nepoznám jeho zdravotný stav a Xaviho plány. Piqué vo forme musí byť lídrom obrany Barcelony. Je pravda, že už má svoje roky a ja nepoznám jeho fyzický stav."

"Otázkou teraz je, kto nahradí Dembélého. Ak odídu všetci hráči, ktorí robia rozdiel, nebudeme môcť ašpirovať na veľké veci. Barcelona potrebuje strelca ako Lewandowski. Nie je možné vyhrávať trofeje bez hráča, ktorý garantuje 30-35 gólov."

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-07-01 17:10:38
Ja som znepokojený...
2roky sa už hovorí o prestavbe Barcelony a ta prestavba je aka? Že odide Frenkie a Dembele na ktorých zavisela buducnosť Barcelony a pride christensen ktorý bude taký isty flop ako lenglet a kessie ku ktoremu nemam čo povedať pretože nemam ho toľko nasledovaneho... a nahrada?? 50mil za lewu ktorý ma 33 a dalsich 60MIL za raphinhu ktorý s leeds nemal daleko od championship. Tie peniaze ktore ani nemame sa daju určite lepšie investovať, strašny bordeľ... Realne Barcelonu by viedli lepšie štangasti z mojej miestnej krčmy jak chlapci čo su tam teraz
2022-07-01 17:17:45
Hm zajímavé postřehy od člověka z Xaviho okolí.. No to s tím Dembelem a přetočením na střelce Lewu. Lewu beru jako upgrade Auby a urcite by posunul kvalitu celého týmu a budu jen rád, když ho koupíme(za normálních podmínek).. Jen mi prijde ta pozice, ze oproti ostatním tolik nehoří a ze je čistě v útoku vic potřeba sebevedome křídlo než hrot, který máme a který ani nijak zvlášť netrpí na zranění a který
taky umí udělat rozdíl, jen menší nez Lewa, ale furt dostačující.