FC Barcelona potvrdila príchod Roberta Lewandowskeho na Camp Nou. K finalizácii transferu chýba len to, aby útočník absolvoval lekársku prehliadku a podpísal zmluvu.

FC Barcelona a Bayern Mníchov sa v zásade dohodli na prestupe poľského internacionála, ktorý závisí už len od toho, či hráč úspešne absolvuje lekársku prehliadku a podpíše zmluvu.

Lewandowski: rodený strelec

Robert Lewandowski sa narodil 21. augusta v poľskom hlavnom meste Varšava. Svoju kariéru odštartoval v Legii Varšava, jeho profesionálna kariéra začala v mládežníckych tímoch v roku 2006 v Znicz Pruszków, kde bol dvakrát najlepším strelcom.

Nasledoval prestup do poľského prvoligového Lech Poznaň, kde bol v sezóne 2009/10 najlepším strelcom ligy. Leto 2010 prinieslo prestup do bundesligového klubu Borussia Dortmund, kde dvakrát vyhral nemeckú ligu a vybojoval aj druhé miesto v Lige Majstrov, keď jeho mužstvo prehralo vo finále s Bayernom Mníchov.

The Best a ďalšie

Lewandowski následne prestúpil do Bayernu Mníchov, kde sa stal kľúčovým hráčom bavorského klubu. V roku 2020 vyhral s Bayernom všetko, čo sa dalo: titul v Bundeslige, Nemecký pohár a Superpohár a aj Ligu Majstrov, v ktorej bol s 15 gólmi najlepším strelcom.

Skvelá forma a množstvo nastrieľaných gólov mu zabezpečili ocenenie The Best pre najlepšieho futbalistu a tu rovno v dvoch prípadoch, konkrétne za roky 2020 a 2021.

Rýdzi talent a góly pre ofenzívnu líniu Blaugranas

Poľský útočník vyniká vďaka svojich streleckým schopnostiam. V šestnástke má všetky potrebné danosti na to, aby bol ťažko čitateľným hráčom, pretože dokáže skórovať ako hlavou, tak aj oboma nohami s rovnakou precíznosťou.

Vďaka svojim technickým danostiam dokáže výborne spolupracovať so spoluhráčmi aj mimo pokutové územie. Lewandowski vnesie do ofenzívnej hry Blaugranas góly, skúsenosti a know-how.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2022-07-16 18:52:34
Nech sa darí Robert, snáď budeš aj u nás Lewangoalski ??
2022-07-16 18:55:37
Pripojí sa na americké turné?